Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Belediyelerin barınak harcamaları için yeni karar! Yüzde 40'ı Hazine'den

Belediyelerin barınak harcamaları için yeni karar! Yüzde 40'ı Hazine'den
Fotoğraf Başlığı Belediyelerin barinak harcamalari için yeni karar! Yüzde 40'i Hazine'den

Belediyelerin hayvan barınakları için ayırmak zorunda olduğu bütçe ve geri ödeme esasları netleşti. Buna göre, belediyeler harcadıkları fazla tutarın yüzde 40’ına kadar olan kısmı Hazine'den geri alabilecek.

Kaydet
a- | +A

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni tebliğle, belediyelerin hayvan barınakları için ayırmak zorunda olduğu bütçe ve geri ödeme esasları netleştirildi.

BAKMADAN GEÇME
Sokak hayvanlarına dev bütçe! Barınak için arazi tahsis edilecek
HABER

Sokak hayvanlarına dev bütçe! Barınak için arazi tahsis edilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın "Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğle, Hayvanları Koruma Kanununun ilgili maddesindeki hayvanların korunması, gözetilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli önlemlerin alınmasına yönelik usul ve esaslar belirlendi.

MALİ TABLODA GÖSTERİLECEK

Buna göre belediyeler, Kanun kapsamında ayırması gereken ve kullanılan kaynağa ait ödeneğini ve harcamaları, tebliğdeki ilgili mali tablolarda gösterecek.

Tebliğe eklenen geçici maddeye göre, bu yıl yapılan harcamalar da ilgili fonksiyonel kodu belirtilerek tabloya dahil edilecek.

Belediyelerin barınak harcamaları için yeni karar! Yüzde 40'ı Hazine'den - 1. Resim
Başlık ResmiBelediyelerin barınak harcamaları için yeni karar! Yüzde 40'ı Hazine'den - 1. Resim

AYRILAN ÖDENEKLER BAŞKA AMAÇ İÇİN KULLANILAMAYACAK

Belediyeler, yıl bütçelerinde hayvan bakımevleri kurmak, rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek ve sahipsiz hayvanlara sahiplendirilinceye kadar bakmak için harcamanın yapıldığı yıl içinde kesinleşmiş en son bütçe gelirinin, binde 5'i oranında kaynak ayıracak. Bu oran, büyükşehir belediyelerinde binde 3 olarak uygulanacak, ayrılan ödenekler başka bir amaç için kullanılamayacak.

YÜZDE 40'I GERİ ALINABİLECEK

Kanun kapsamında ayrılması gereken kaynağın üzerinde harcama yapan belediyeler, fazla harcanan tutarın yüzde 40'ını Bakanlıktan geri alabilecek. Belediyeler, bir takvim yılı içinde Kanun kapsamında yaptığı harcamalardan talep edeceği tutarı, takip eden yılın mart ayı sonuna kadar Bakanlıktan resmi yazı ile talep edecek.

Bakanlık gerekli görmesi halinde belediyenin talebine esas bilgileri, yerinde veya Bakanlık bilişim sistemleri üzerinden kontrol etmeye ve tebliğin uygulanması sırasında ortaya çıkacak tereddütleri gidermeye yetkili olacak.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.