Binlerce çiftçiye ilaç gibi destek! 595 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı, yüzde 75'e kadar hibe desteği var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Binlerce çiftçiye ilaç gibi destek! 595 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı,  yüzde 75'e kadar hibe desteği var

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Tarımın gelişmesi ve ilerlemesi adına yapılan destekleme projeleri ile çiftçilere destek sürüyor. Bu kez destek Muşlu çiftçilere verildi. Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 10 bin 449 çiftçiye proje kapsamında yüzde 50 hibe ile 595 ton buğday tohumunun dağıtımına başlandı. Muş Valisi Avni Çakır, üretmek, ekmek ve dikmek isteyen herkesin yanında olduklarını belirterek yüzde 50'den yüzde 75'e kadar hibe desteği olduğunu ve bu desteğin süreceğini kaydetti.

Tarım ve üretimin teşviki açısından çiftçilere verilen destek tüm hızıyla devam ederken üreticileri destekleme projeleri kapsamında binlerce çiftçiye tohum desteği verildi..  Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Tarım Arazilerinin Kullanımını Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yüzde 50 hibe ile 595 ton buğday tohumunun dağıtımına başlandı.

Yıldız Alparslan Tarım İşletmesi'nde düzenlenen "Yüzde 50 Buğday Tohumu Dağıtım Töreni"ne katılan Muş Valisi Avni Çakır, kentte ucu bucağı gözükmeyen ekili alanları gördüğünde çok mutlu olduğunu söyledi.

80 BİN DEKAR ALANDA TOHUMLUK DESTEĞİ VERİLDİ

Tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılması noktasında başlatılan projeleri başarıyla yürüttüklerini belirten Çakır, "Burada, 2020'den beri projeyi uyguluyoruz. Ekilmeyen ya da layıkıyla işlem görmeyen arazileri ekinle buluşturmak için yaklaşık 80 bin dekar alana tohumluk desteği vererek ekonomiye kazandırmışız" dedi.

HEDEF TÜM TARIM ARAZİLERİ

Çalışmaların titizlikle devam edeceğini vurgulayan Çakır, "Tarım gelişirse, kaba yem üretimi gelişirse buna bağlı olarak hayvancılık da gelişir, bunların yan sanayileri de gelişir. Ekipman üreten işletme sayıları da artar. Bunların hepsi birbirini tetikleyen unsurlardır. Memleketimizin her bir noktasını, ilimizdeki tüm tarım arazilerini tohumla buluşturma konusunda azimliyiz, kararlıyız. Bu anlamda 'ben üretmek istiyorum', 'ben ekmek istiyorum', 'ben dikmek istiyorum' diyen tüm kardeşlerimizin yanındayız. Yüzde 50'den yüzde 75'e kadar hibe desteği var. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha artan miktarda destekler yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise tarımın, üretmenin ne kadar kıymetli olduğuna bütün dünyanın vakıf olduğunu bildirerek, "Ülkemizde birçok gelişmenin yanında Türkiye Yüzyılı'na damga vuracak işleri yapmanın zamanıdır. Çiftçilerimize bereketli bir sezon olmasını diliyorum. Muş Ovası'nın kapalı sulama sistemiyle Türkiye'nin en önemli üçüncü ovası olacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Binlerce çiftçiye ilaç gibi destek! 595 ton sertifikalı buğday tohumu dağıtıldı,  yüzde 75'e kadar hibe desteği var

İLKBAHAR'DA DAĞITILAN TOHUMLARDAN VERİMLİ HASAT

Muş Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün de Muş'un 357 bin hektarlık bir tarım arazisine sahip olduğunu kaydetti. Kentte 2023 verilerine göre 1 milyon 800 bin dekarlık bir alanda hububat ekiminin yapıldığını anlatan Gün, "İlkbahar'da kuru fasulye, ay çekirdeği ve nohut gibi tohumlar yüzde 75 hibeyle çiftçilerimize dağıtıldı ve hasatları tamamlandı. Bu yıl iyi bir hasat elde ettik. İkinci etap olarak bakanlığımıza sunduğumuz buğday tohumu projesi kabul edildi. Bugün çiftçilerimize dağıtacağız. Bu projeyle 4 yıl boyunca 262 bin dekarlık alanda bir ekim sağlandı. Bundan da 10 bin 459 çiftçimiz faydalandı. Şu anda dağıtacağımız 595 ton buğday tohumunun 23 bin 800 dekarlık alanda ekimi gerçekleşecek. Bundan da 1200 çiftçimiz faydalanacak."

Törenin ardından çiftçilere tohumların dağıtımına başlandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...