Çiftçilere 8 milyon TL'lik kredi desteği yüz güldürdü! Üstelik ilk 2 yıl ödeme yok

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Çiftçilere 8 milyon TL'lik kredi desteği yüz güldürdü! Üstelik ilk 2 yıl ödeme yok

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Üreticilere verilen destekler hem üretime yarıyor hem de çiftçiye ilaç gibi geliyor. Bingöl Orman İşletme İl Müdürlüğü tarafından üreticilere yüzde 20 hibeyle çeşitli destekler verildi. 8 Milyon TL'lik kredi desteği de bunlardan biri oldu. Üstelik verilen bu kredi ilk 2 yıl ödenmiyor ve 5 yıl boyunca taksitlerle ödenme imkanı sağlanacak.

Çiftçilere verilen destekle hem üretim hem de üretici olumlu anlamda etkileniyor. Bingöl'de de çok sayıda çiftçiye verilen üretim desteği ile vatandaşların yüzü güldü. Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, ORKÖY Projesi kapsamında 62 üreticiye süt sığırcılığı ve arıcılık alanında yüzde 20 hibeli destek verildiğini belirtti.

5 YIL BOYUNCA TAKSİTLE ÖDENEBİLECEK

Toplamda 62 üreticiye 8 milyon TL'lik destek sağlandı ve ilk 2 yıl ödeme yapılmayacak. Konuyla ilgili Müdürü İbrahim Börü, ''Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüzce, ORKÖY Projesi çerçevesinde 2023 yılı içerisinde 12 orman köyümüzde 52 vatandaşımıza Süt Sığırcılığı ve 10 vatandaşımıza Fenni Arıcılık olmak üzere toplamda 8 milyon lira kredi desteği sağlanmıştır. Sağlanan ORKÖY kredilerinin yüzde 20’si hibe olmakla beraber, tahsisten itibaren 2 yıl geri ödeme yapılmayıp akabinde 5 yıl boyunca taksitler halinde geri ödemesi vatandaşlarımız tarafından yapılmaktadır. ORKÖY projemize her geçen gün vatandaşlarımız tarafından talepler artmaktadır” açıklamasını yaptı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...