Borsada yeni zirve sesleri yükseliyor! Hangi sektör hisseleri öne çıkacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Borsada yeni zirve sesleri yükseliyor! Hangi sektör hisseleri öne çıkacak?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Borsada son dakika! Son üç işlem gününde gördüğü dip seviyeden yüzde 4,8 yukarı tepki veren BİST100 endeksi, Cuma kapanışını 9155’ten gerçekleştirmişti. Fitch’ten gelen not artışının etkisiyle morallerin yüksek olduğu piyasada, BİST100 için, 9450’de bulunan tarihî zirve ve daha yukarı seviyelere doğru yeni yükseliş ataklarının gerçekleşmesi bekleniyor. Not artışının özellikle ülke risk primini düşürebileceği ve bunun da Bankacılık ve Holding sektör hisselerini daha fazla öne çıkarabileceği ifade ediliyor. 

TÜRKİYE GAZETESİ ÖZEL- Borsa İstanbul’da BİST100 endeksi geçen hafta 9155 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bir önceki hafta kapanışına göre yükseliş yüzde 0,6 ile sınırlı gözükse de, endeks geçen hafta çarşamba günü 8736 seviyesine kadar gerilemişti. Bu noktadan başlayan yukarı hareket, son üç işlem gününde yüzde 4,8’lik yükselişe işaret etti. Böylece düzeltme hareketini de tamamladığı izlenimini veren endeks, son kapanışı itibarıyla yıl başından itibaren %22,55 primli seyrediyor. 

BORSADA BEKLENTİ VE HEDEF

Geçen cuma akşamı kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından gelen sürpriz not artışının yansımaları, bu hafta özellikle borsa cephesinde takip edilecek. Endekste, 22 günlük ortalama seviyeyi de içine alan 9220-9235 bandının kısa vadede öne çıkan ilk direnç olabileceğini aktaran analistler, “Bu bölgenin aşılması ve üzerinde kalıcılık halinde, tarihî zirve olan 9450 ve daha yukarı seviyelere doğru yükselişler gerçekleşebilir. Kâr satışları halinde 9000 seviyesinin korunması önemli” diye konuşuyor. 

YENİ NOT ARTIŞI GELİR Mİ?

Fitch tarafından yapılan değerlendirmelerde; Türkiye'nin kredi notu B'den B+'ya, not görünümünü de durağandan pozitife çıkarıldı. 2012'den beri gelen ilk not artışına; TCMB tarafından uygulanan sıkı para politikası ve makroekonomik dengelerde düzelme trendi gerekçe olarak gösterildi. Mevcut görünümün sürdürülebilir kılınması halinde de Fitch, yeni not artışlarının gelebileceğini bildirdi. 

BORSADA BU HİSSELERE DİKKAT!

Yıl başından itibaren BİST30 endeksine dahil hisselere bakıldığında Emlak Konut GYO yüzde 64,24 primle en çok kazandıran hisse olarak öne çıktı. Ford Otosan yüzde 50, Alarko Holding yüzde 42,72, PETKİM yüzde 33,11 ve Sabancı Holding de yüzde 30,27 primle ilk 5’te yer aldı. Not artışının ardından ülke risk priminde bir gerileme yaşanabileceğini aktaran analistler; bunun da özellikle Bankacılık ve Holding sektör hisselerini öne çıkarabileceği görüşünü dile getiriyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...