Çiftçiye hibe yağmuru! Her çoban için 30 bin lira destek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çiftçiye hibe yağmuru! Her çoban için 30 bin lira destek

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Anadolu’daki hayvan yetiştiricilerinin çoban krizine bakanlık el attı. 12 bin lira olan çoban desteği 30 bin liraya yükseltildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılıkta verimi artırmak amacıyla verilen desteklerde yüzde 100 ile yüzde 150 artış gerçekleştirdi. 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere uygulanacak tebliğ ile birlikte, 2022’de 12 bin lira olan sürü yöneticisi (çoban) desteği, yüzde 150 artışla 30 bin liraya yükseltildi. Koç ve teke alım desteğinin hayvan başına 2 bin lira olarak uygulanmasına karar verildi.

2022’de hayvan başına 900 lira olan büyükbaş desteği ise 2023 için yüzde 133 artışla 2 bin 100 lira olarak belirlendi. Bu destekler 2023 içerisinde doğan her buzağı için verilecek. Yeni düzenlemeyle ayrıca düve alım desteğini hastalıktan ari işletmeler için yüzde 50 hibe şeklinde uygulanmasına başlanırken, anaç koyun ve keçi desteği 50 TL/baştan, 100 TL/başa çıkarıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılıktan elde edilen gelirlerin artırılmasının hem üretici hem de hayvan refahının yükseltilmesini temel strateji olarak belirlediklerini belirtti. Yumaklı, 21 kalemde verilen desteklerin yüzde 100 ve yüzde 150 artırıldığını, bu desteklerle kayıpların azaltılması, üreticinin gelirinin artırılması ile kırsaldan kente göçün azaltılmasının da amaçlandığını ifade etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...