ÇKS emekli ikramiyesi alacak mı? 5000 TL ikramiye çiftçiye verilecek mi, ne zaman yatacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ÇKS emekli ikramiyesi alacak mı? 5000 TL ikramiye çiftçiye verilecek mi, ne zaman yatacak?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ÇKS 5000 lira emekli ikramiyesi alacak mı? | Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışan emeklilerin de 5000 lira emekli ikramiyesi alacağını ve ilgili kanun düzenlemesinin önümüzdeki hafta Meclise geleceğini açıkladı. ÇKS olanlar 5000 lira emekli ikramiyesi alabilecek mi merak ediyor. Peki, 5000 bin TL ikramiye çiftçilere verilecek mi, çiftçilerin hesaplarına ikramiye ne zaman yatacak mı?

ÇKS 5 bin lira ikramiye alacak mı? Çiftçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışan emeklilere ikramiye müjdesi sonrası ÇKS de emekli ikramiyesi alacak mı merak ediyor. Peki, ÇKS olana 5000 lira ikramiye yatacak mı? İşte detaylar…

ÇKS EMEKLİ İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçi emeklilerinin de tek seferlik 5 bin liralık emekli ikramiyesinden faydalanabileceğini açıkladı.

Yumaklı resmi X hesabından “Çiftçi emeklilerimiz de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanacak. Tüm emeklilerimize hayırlı olsun. Her daim çiftçilerimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’a şükranlarımı arz ediyorum.” açıklamasında bulundu.

https://twitter.com/ibrahimyumakli/status/1728110439081603100

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada çalışan emeklilere de 5000 lira ikramiye verileceğini açıklamıştı. Erdoğan ayrıca ilgili kanun teklifinin önümüzde hafta Meclise sunulacağını ifade etti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri:

“Pazartesi günkü kabine toplantımızda Çalışma ve Maliye Bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibarıyla tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclisimize sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur'lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararın tüm emekliler için hayırlı olması temennisini dile getirerek, emeklilerin yanında olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Bu sene millet olarak tarihlerinin en önemli eşiklerinden birini daha aşmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yıl dönümünü hep birlikte muhteşem bir coşku, gurur ve heyecanla kutladıklarını dile getirdi.

Erdoğan, bugün de "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" teması altında 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü idrak ettiklerini anımsatarak, ülke genelinde bu tema çerçevesinde gerçekleştirilen çeşitli etkinlikleri maziyi hatırlama, istikbale yön verme açısından çok anlamlı bulduklarını belirtti.

"Nasıl bir ağaç toprağın derinliklerine uzanan kökleriyle yaşarsa, unutmayalım ki bir toplum da geçmişiyle kurduğu köprülerle ayakta kalır." diyen Erdoğan, Cemil Meriç'in bu gerçeği "Ağaç kökleriyle yaşar. İnsanlar da." ifadesiyle dile getirdiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çağın getirdiği sıkıntıları, problemleri, meydan okumaları ve yozlaşma tehditlerini milletlerin ancak kökleriyle bağlarını sağlam tutarak aşabileceklerini, diğer türlü rüzgarın önündeki kuru yaprak misali sağa sola savrulmaktan kurtulamayacaklarını ifade etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...