Enflasyon açıklandı mı 2024? SON DAKİKA! TÜİK enflasyon oranı nedir? Memur maaş zammı ne olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Enflasyon açıklandı mı 2024? SON DAKİKA! TÜİK enflasyon oranı nedir? Memur maaş zammı ne olacak?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TÜİK tarafından Aralık ayı enflasyon oranı belli oldu. Emekli ve memur maaş zammına dair merak edilenlerin de artmasıyla beraber Enflasyon açıklandı mı 2024? SON DAKİKA! TÜİK enflasyon oranı nedir? Memur maaş zammı ne olacak? soruları da araştırıldı.

Vatandaşların gündeminde Aralık ayı enflasyon oranı yer aldı. Arama motorlarında ise Enflasyon açıklandı mı 2024? SON DAKİKA! TÜİK enflasyon oranı nedir? Memur maaş zammı ne olacak? araması yapıldı.

ARALIK AYI ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI MI?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılının son enflasyon verisini açıkladı. TÜİK’e göre enflasyon Aralıkta yüzde 2,93 oldu. Yıllık bazda ise yüzde 64.77 olarak ölçüldü.

SON 6 AYLIK ENFLASYON FARKI NEDİR?

2023 yılının Aralık ayı harici son 5 aylık enflasyon farkı %33,65'tir. Bu oran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan dönemdeki enflasyon verilerine göre hesaplanmıştır.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, temmuz ayında enflasyon %5,46, ağustos ayında %1,56, eylül ayında %4,91, ekim ayında %2,38 ve kasım ayında %3,28 olarak gerçekleşmiştir.

Aralık ayı enflasyon oranı ise %2.93 olarak açıklandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...