FED kararına ışık tutacak veri açıklandı! ABD'de enflasyon son iki yılın en düşüğünde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
FED kararına ışık tutacak veri açıklandı! ABD'de enflasyon son iki yılın en düşüğünde

Ekonomi Haberleri

Son Dakika: ABD Merkez Bankası'nın (FED) yarın duyuracağı önemli karar öncesinde ülkede mayıs ayı enflasyon verisi açıklandı. ABD'de mayıs ayında yıllık enflasyon son iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın (FED) açıklayacağı politika faizi öncesinde piyasaların merakla beklediği enflasyon verisi açıklandı. ABD'de TÜFE, mayısta aylık bazda yüzde 0,1 ile yüzde 0,2'lik beklentinin altında artış gösterdi.

ABD'DE ENFLASYON SON İKİ YILIN DİBİNDE

Yıllık bazda enflasyon yüzde 4,9'dan yüzde 4'e geriledi. ABD'de enflasyon iki yılın en düşük seviyesine indi. Çekirdek TÜFE yüzde 0,4'le beklentilere paralel arttı. Piyasa beklentisi tüketici fiyatlarının aylık yüzde 0.2, yıllık olarak ise yüzde 4.1 artması yönündeydi.

Nisan ayında aylık enflasyon yüzde 0.4, yıllık enflasyon ise yüzde 4.9 olarak açıklanmıştı.

FED'İN KARARI NE OLACAK?

Fed’in sıkı para politikasından vazgeçeceğine yönelik beklentiler devam ederken Banka'nın politika faizini yüzde 5-5,25 aralığında sabit tutabileceği öngörülüyor. Analistlerin çoğu, Banka'nın bu haftaki toplantısında sıkılaşmanın etkilerini değerlendirmek için faiz oranını sabit tutmasının beklendiğini ancak enflasyon ve iş gücü piyasasına ilişkin görünümün belirsizliğini koruması nedeniyle gelecek faiz artışlarına kapıyı açık bırakacağını belirtiyor.

DOLAR VE ALTIN NASIL TEPKİ VERDİ?

Enflasyon verileri öncesinde düşüşe geçen ABD Dolar Endeksi (DXY) günlük bazda yüzde 0,3’ten fazla kayıpla 103.2 puan seviyesine geriledi. Veri sonrası dolar endeksinde önemli değişim gözlenmezken, altın fiyatlarında hafif yükseliş gerçekleşti. Veriler açıklandıktan sonra Ons altın 1970 dolar seviyesine çıktı. Ardından ise sırasıyla 1960 dolar seviyesine geri çekildi.

FED kararına ışık tutacak veri açıklandı! ABD'de enflasyon son iki yılın en düşüğünde

DOLAR VE GRAM ALTINDA SON DURUM

Saat 15.45 sıralarında gram altın Kapalıçarşı'da gram altın 1, 497 TL ve çeyrek altın 2,447 TL'den işlem görüyor. Dolar/TL  23.65 TL, Euro/TL ise 25.52 TL'den işlem görüyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...