Gram altında pozitif tablo! İslam Memiş'ten faiz kararı sonrası ilk tahmin: Bu fırsatlar kaçmamalı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gram altında pozitif tablo! İslam Memiş'ten faiz kararı sonrası ilk tahmin: Bu fırsatlar kaçmamalı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten ilk tahmin geldi. Gram altının ve dolar tahminiyle dikkat çeken uzman isim, yeni rekorlara işaret ederek, "Bu fırsatlar kaçmamalı" dedi.

Merkez Bankaları bu hafta altın fiyatlarını yakından ilgilendiren faiz kararlarını açıkladı. ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini 22 yılın zirvesinde tutarken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, piyasalarla uyumlu bir faiz kararına imza attı. Altın fiyatları uluslararası piyasalarda baskılanırken, gram altın yönünü tekrar yukarı çevirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten faiz kararlarının ardından dolar ve gram altın için dikkat çeken yorum geldi.

DOLAR 24 AĞUSTOS SEVİYESİNİ YAKALADI

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde yeni haftaya 27 TL'nin üzerinde başlayan dolar kuru, faiz kararının ardından dolar kısa bir süre yaşadığı geri çekilmenin ardından yeniden 27 TL'nin üzerine çıktı. Yön arayışını sürdüren Dolar/TL dolar endeksinden destek aldığı destekle 24 Ağustos'ta sürpriz faiz kararıyla düşüş yaşadığı seviyeyi tekrardan yakalamaya başadı. Dolar kuru gün içinde 27.0615- 27.1739 TL arasında hareket etti.

ONS ALTINDA BASKI SÜRÜYOR

ABD Merkez Bankası (Fed) beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 5,25-5,50’de sabit tutması ve Powell'ın şahin mesajlarının ardından sert düştü. Fed kararı öncesinde 1946 dolara çıkan ons altın kararın ardından, 1913,96 dolara kadar geriledikten sonra günü 1.919 dolardan tamamladı. ABD’den gelen beklentilerin altındaki işsizlik maaşı başvuruları sonrası baskılanmaya devam eden Ons altın, önceki kapanışına göre yüzde 0,4 artışla 1.927 dolar civarından işlem gördü.

Gram altında pozitif tablo! İslam Memiş'ten faiz kararı sonrası ilk tahmin: Bu fırsatlar kaçmamalı

GRAM ALTIN DİPTEN GERİ DÖNDÜ

Ons altına bağlı olarak volatilenin hakim olduğu gram altın, yatay olarak başladığı günün ardından faiz kararıyla düşüşe geçti. Aşağı yönlü baskıyla işlem görerek 1646,59 liraya kadar inen gram altın, günü 1674,78 liradan tamamladı. Haftanın son işlem gününe yüzde 0,38 yükselişle 1680,85 liradan başlayan gram altın, haftanın son işlem gününde 1684.531 TL'ye kadar yükseldi.

DOLAR KURUNDA REKORLAR YOLDA

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kişisel Youtube kanalı üzerinden Merkez Bankalarının faiz kararının ardından piyasalara ilişkin değerlendirme yaptı. Dolar kurunun düşmesini bekleyenlere seslenen Memiş, "Dolar düşecek diye bekleyenler yanılabilir. Dolar ve diğer ülke para birimleri yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek. Dolar-TL kuru şu anda 27.166 TL seviyesinde. Yani düşük bir rakam karşımızda yok. Dolar/TL'de 29.70 TL, Euro/TL'de ise 34 TL yıl sonu beklentim sürüyor." ifadelerini kullandı.

ALTIN YENİ SÜRPRİZLER YAŞATACAK

Enflasyonun etkisiyle yükselişe geçen ons altın yeni sürprizler yaşatacağını söyleyen İslam Memiş, "Altının ons fiyatı 1913 dolar seviyesine kadar geriledi. Ama buradan tekrar bir alım geldi. Daha önce 1950-1960 dolar bant aralığını beklediğimi söyledim. Önümüzdeki hafta tekrar 1950-1960 dolar seviyesine kadar toparlanmanın devam edeceğini tahmin ediyorum. Ons tarafındaki düşüşlerin kalıcı olmayacağını söyleyebilirim" dedi.

Gram altında pozitif tablo! İslam Memiş'ten faiz kararı sonrası ilk tahmin: Bu fırsatlar kaçmamalı

GRAM ALTIN POZİTİF DESTEKLENİYOR

Gram altının alım yapacaklara fırsat verdiğini söyleyen İslam Memiş, yıl sonu için rakam verdi. Ekran ile piyasa arasındaki makasa dikkat çeken uzman isim ifadeleri kullandı:

"Gram altın fiyatını ekranlarda 1677 lira seviyesinde olduğunu görüyorsunuz. Ancak gram altın serbest piyasalarda 1710-1715 lira aralığında 1.700 lira seviyesinin altına sarkmadı. Gram altın pozitif yönde desteklenmeye devam ediyor. Bu hafta içinde yine 1725 TL seviyesine kadar yükseldi. Oradan tekrar geriledi 1700 1720 lira aralığında dalgalanmaya devam ediyor. Bu baskılanma ve yatay seyir gram altın alıcısını pozitif yönde destekliyor. Yani almak isteyenler bu fırsatları kaçırmamalı. Çünkü yukarı yönlü hareketler yine devam edecek. Yine yıl sonuyla alakalı 1800-18880 lira seviyesiyle alakalı beklentimde herhangi bir değişiklik yok. 2024 ortalarında ise 2.500 TL seviyesine ulaşacak. Liranın değer kaybettiğini göreceğiz. 1 yıl sonra bakıldığında şu anki fiyatın oldukça makul olduğunu göreceksiniz. Bu hafta alım yapanlar doğru bir karar verdi.”

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...