İmalat PMI eşik değeri aşmıştı! Bakan Şimşek açıklama yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İmalat PMI eşik değeri aşmıştı! Bakan Şimşek açıklama yaptı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün açıklanan imalat rakamlarına ilişkin açıklama yaptı. Endeksin 8 ayın ardından 50’nin üzerinde değer kazanmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Şimşek, "İki aydır artan PMI, sanayi üretiminde yıla iyi bir başlangıç yaptığımızı gösteriyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün açıklanan imalat rakamlarına ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), 8 ay sonra 50’nin üzerinde gerçekleşerek imalat sanayinde büyümeye işaret ediyor. İki aydır artan PMI, sanayi üretiminde yıla iyi bir başlangıç yaptığımızı gösteriyor. Ana ticaret ortağımız Avrupa Birliği’ndeki toparlanma ile imalat sanayi daha da güçlenecektir."

EŞİK DEĞERİ AŞTI

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat PMI, anketinin şubat ayı sonuçları açıklandı. İSO Türkiye İmalat PMI şubatta 50,2'ye yükseldi. Eşik değer olan 50,0'nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, ocak ayında 49,2 olarak gerçekleşen manşet PMI, şubatta 50,2'ye yükselerek yeniden 50,0 eşik değerinin üzerine çıktı. Son veri, faaliyet koşullarının ılımlı düzeyde de olsa 8 aydır ilk kez iyileştiğine işaret etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...