İş arayanların dikkatine! Bakanlık 8 bin işçi alacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İş arayanların dikkatine! Bakanlık 8 bin işçi alacak

Ekonomi Haberleri

Sağlık Bakanlığı’na personel alımı için başvurularını tamamlayan adaylar kura sonuçlarını bekliyor. Kura çekimi bu ay gerçekleştirilecek. İşte bakanlığa personel alımına ilişkin detaylar…

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 23-27 Şubat tarihleri arasında başvurularını tamamlayan adaylar Sağlık Bakanlığı’nın işçi alımı için kuraların ne zaman çekileceğini merak ediyor. 8 bin işçi alımı için kura çekiminin ne zaman yapılacağı, başvuruların tamamlanmasının ardından açıklandı. Peki Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kurası ne zaman? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin bilinmesi gereken detaylar...

DOĞRUDAN KURA İLE BELİRLENECEK

İŞKUR tarafından yapılan açıklamada ilan edilen kadrolara başvuran adaylar, açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurası ile belirleneceği bildirildi.

KURALAR NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Açıklamaya göre, kura çekimi bu ay noter huzurunda gerçekleştirilecek. Başvuru şartlarını sağlamadığı tespit edilen adaylar, kurada yer alsalar dahi yerleştirme işlemleri geçersiz olacak. İşçi alımı kuraları 2 günde tamamlanacak.

Buna göre; Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekimi 18-19 Mart'ta Ankara'da toplu olarak çekilecek.

KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

BRANŞLARA GÖRE AÇIK KADROLAR

Sağlık Bakanlığı'na alınacak personel sayısı ve branşlara göre kadrolar sırasıyla şöyle;

Bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı: 84

Biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı: 127

Elektrikçi (genel): 144

Isıtma ve sıhhi tesisatçı: 143

İnşaat boyacısı/boyacı: 64

Klinik destek elemanı: 600

Güvenlik görevlisi: 3.250

Marangoz: 32

Oto bakım onarımcısı otomotiv mekanikçisi: 2

Oto elektrikçisi: 2

Otomotiv kaportacısı: 2

Temizlik görevlisi: 3.550

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...