Karadeniz'e borular haziranda döşeniyor

Karadeniz'e borular haziranda döşeniyor

EKONOMİ Haberleri

Karadeniz gazının işleneceği Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisinde altyapı çalışmaları büyük anlamda bitirildi. Üstyapı inşaat işlemlerine geçildi.

Gaz Sahası Geliştirme Proje Direktörü Tolga Demir "Tesis, büyük ihtimalle gelecek yılın ilk çeyreğinde, gazı işleyip halkın kullanımına sunacak hâle gelecek. Yüzde 35-40 civarında inşaatımız bitti. Bunun önünde artık durabilecek bir engel görmüyoruz, bütün inşaatlar planladığımız gibi devam ediyor" diye konuştu. Demir, şu anda yaptıkları işin deniz tabanında kuyuları ve aynı zamanda borunun rotasını hazırlamak olduğunu dile getirerek "Rota içinde deniz tabanında yaklaşık 2 bin metreden başlayan ve yüzeye kadar gelen bir inşaat hazırlama işimiz var. O da büyük ölçüde tamamlanacak ve haziran başında boruları sermeye başlayacağız. Yıl sonuna doğru da bütün dağıtım haznelerini bağlayıp, ilk çeyrekte Karadeniz gazını buradaki tesise ulaştırmış olacağız" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...