Merkez Bankası yıl sonu dolar tahmini ne oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Merkez Bankası yıl sonu dolar tahmini ne oldu?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Merkez Bankası şubat ayında Piyasa Katılımcıları Anketi'ni açıkladı. Buna göre Merkez Bankası yıl sonu dolar tahmini ne oldu? İşte detaylar...

Merkez Bankası şubat ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi'ni açıkladı. Ankette, yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisi açıklandı. Peki, Merkez Bankası yıl sonu dolar tahmini ne oldu?

MERKEZ BANKASI YIL SONU DOLAR TAHMİNİ NE OLDU?

Merkez Bankası yıl sonu dolar tahmini Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 40 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi geçen anket 39,46 TL olurken yeni ankette 40,64 TL olarak gerçekleşti. Merkez Bankası yıl sonu dolar tahmini ne oldu?

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ

Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 42,04 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi geçen anket yüzde 41,23 olurken yeni ankette yüzde 39,09 olarak gerçekleşti. Merkez Bankası yıl sonu dolar tahmini ne oldu?

YIL SONU FAİZ BEKLENTİSİ

Ankete göre, BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı bu anket döneminde yüzde 45 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz orani cari ay sonu beklentisi ise yüzde 45,00 olarak geçti. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...