Motorinin ardından benzin de 40 TL! Petrolde yeni şoklar kapıda, tabela yeniden değişti: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Motorinin ardından benzin de 40 TL! Petrolde yeni şoklar kapıda, tabela yeniden değişti: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Rallisini son 10 ayın zirvesine çıkaran petrol, yeni şoklarla karşı karşıya. Petrol fiyatları yukarı yönlü ivmesini korurken, akaryakıtta tabelalar yeniden değişti. Motorine dün yapılan zammın ardından benzine de beklenen zam geldi. Benzin de 40 TL'ye dayandı. İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Akaryakıt fiyatlarını doğrudan ilgilendiren petrol fiyatları için uluslararası arenada endişeler giderek büyüyor. Uluslararası öncü kuruluştan petrol fiyatlarında yeni şoklar yaşanabileceği konusunda uyarılar gelirken, yurt içinde akaryakıt fiyatlarına zamlar üst üste geldi. Motorine dün yapılan 2 TL'lik zammın ardından benzine de beklenen tabelaya yansıdı. Benzinin litesi zam sonrası 40 TL'ye dayandı. 

PETROL YÜKSELİŞ İVMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

OPEC+ liderlerinin arz kesintilerini uzatmasının ardından son iki haftada yüzde 10 artış gerçekleştiren petrol yükseliş ivmesini sürdürüyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden gelen raporun ardından 93 dolara dayanan Brent Petrol varil başına dün 89 dolar civarında işlem gördü. Bugün ise yeniden 90 doların üstüne çıken Brent Petrol anlık olarak, yüzde 0.58 yükselişle 92,41 dolardan işlem görüyor.

PETROLDE YENİ ŞOKLAR KAPIDA

OPEC raporuna göre petrol piyasasında dördüncü çeyrekte günde 3,3 milyon varillik bir açık yaşanabilir. 2007'den bu yana en büyük açık olarak tarihe geçen beklenti sonrasında petrol üretiminin son 10 yılın en sıkı baskısı altında kalması bekleniyor. Bu durumda Brent Petrol'ün 90 dolar civarında fiyatlanmaya devam edeceğini belirten uzmanlar 100 dolar seviyesi için uyarıyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA), ise petrolde yeni şoklar yaşanabileceği konusunda uyardı. Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol arz kesintilerinin "önemli bir arz açığı" oluşturacağı ve fiyat dalgalanmalarında yeni bir artış tehdidi oluşturacağı belirten UEA, iki üreticinin 2024 başında kısıntıları gevşetmesi halinde bile petrol stoklarının ciddi şekilde tükeneceğini ve fiyatların şoklara karşı savunmasız kalacağını söyledi. 

MOTORİNİN ARDNIDAN BENZİNE DE ZAM GELDİ

Petrol fiyatlarının rekor seviyelere çıkmasının ardından dün motorine 2 TL zam yapılmıştı. Mazotun litresi zam sonrasında 40 TL'yi aşarken benzinin litresine de beklenen zam pompaya yansıdı. Benzinin litresinde 1 lira 64 kuruşluk artışa gidildi. Zam sonrasında benzinin litresi de 40 TL'ye dayanmış oldu. Eylül ayı başında ise benzine 2 TL'lik bir zam gelmişti.

14 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 38,51 TL
İstanbul motorin fiyatı: 40,02 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,24 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 38,46 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,96 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,69 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 39,08 TL
Ankara motorin fiyatı: 40,56 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 17,60 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 39,20 TL
İzmir motorin fiyatı:  40,75 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 17,31 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...