Önce enerji krizi şimdi de resesyon endişesi! Avrupa'ya kötü haber

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Önce enerji krizi şimdi de resesyon endişesi! Avrupa'ya kötü haber

Ekonomi Haberleri

Avrupa’da aylardır kış için tasarruf önlemleri yapılıyordu. Enerji krizi nedeniyle zorlu bir kışa giren Avrupa’da şimdi de resesyon endişesi yaşanıyor. 

Avrupa Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu yetkilisi Paolo Gentiloni, "Avrupa'da bu kış resesyon yaşayacağız." diyerek kötü haber verdi. Rusya-Ukrayna savaşı 9 aydır devam ediyor. Savaşın en büyük etkilerinden biri de enerji krizinin başlaması ile artan gıda fiyatları oldu. Bu gelişme de enflasyonun fitilini ateşledi. 

Avrupa’da bu kış için endişeler artıyor. Avrupa Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu yetkilisi Paolo Gentiloni, resesyona karşı uyardı. Merkez Bankaları enflasyonu düşürmek için faiz artırımına gidince de büyüme ötelendi.

‘EKONOMİ İLKBAHARDAN ÖNCE BÜYÜMEYE BAŞLAYACAK’ 

Avrupa Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu yetkilisi Paolo Gentiloni, bu kış Avrupa'da durgunluk yaşanacağını ve ekonominin ilkbahardan önce büyümeye başlayamayacağını belirtti.
Reuters'in haberine göre, Brüksel'deki Eurogroup toplantısının öncesinde gazetecilere konuşan Gentiloni, "Bu kış resesyon yaşayacağız." dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...