Parası çok iyi! Üniversite mezunu da bu işi yapıyor: Çocuk gibi bakıyorlar...

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Aydın'da kavurucu sıcakta çiftçiler, dünyanın en kaliteli incirini üretmek için saat 05.30'da çapaya başlıyor. Aralarında üniversite mezunu da olan çiftçiler ürünün çocuk gibi bakım istediğini söyledi.

Dünyanın en kaliteli incirinin üretildiği Aydın'da çapa dönemi başladı. Sıcaklığın 38 dereceye kadar ulaştığı kentte, çiftçiler kavurucu sıcaktan etkilenmemek için sabahın ilk ışıkları ile iş başı yapıyor. Oldukça zor bir iş olan çapalama işi sabah saat 05.30 gibi başlayıp aşırı sıcak günlerde 12.30 gibi bitiriliyor.

"ZOR VE YORUCU"

Adeta bir çocuk gibi bakım ve ilgi isteyen incir ağaçlarının daha iyi verim yapması için çift ve çapalama işini ihmal etmediklerini belirten üreticilerden Nimetullah Yavaş, incir yetiştiriciliğin oldukça zor olduğunu belirterek "Yaz mevsimi dolayısıyla sabah erkenden bahçeye gelip çalışmaya başlıyoruz. Çapa işi oldukça zor ve yorucu bir iş. Ancak kaliteli ürün almak için ağaçların bakımı şart" diye konuştu.

Parası çok iyi! Üniversite mezunu da bu işi yapıyor: Çocuk gibi bakıyorlar... - 1. Resim

"İNCİR PARA ETTİĞİ SÜRECE DEVAM..."

Traktör ve diğer iş makineleri dağlık bölgelerde iş görmediği için Aydın dağlarındaki incir bahçelerinde işçiliğin tamamen insan ve hayvan gücü ile gerçekleştirildiğini belirten Hamza Er, her şeye rağmen hallerinden memnun olduklarını incir para ettiği sürece de bu işin devam edeceğini belirtti.

Parası çok iyi! Üniversite mezunu da bu işi yapıyor: Çocuk gibi bakıyorlar... - 2. Resim

Üniversite mezunu olmasına rağmen masa başında çalışmayı değil dağlarda incir üretmeyi tercih eden gençlerden Alparslan Işılak ise halinden memnun olduğunu ve çiftçiliği daha çok sevdiğini belirtti.

Parası çok iyi! Üniversite mezunu da bu işi yapıyor: Çocuk gibi bakıyorlar... - 3. Resim

Bahçelerin denizden yükseklik seviyesine göre Ağustos ve Eylül aylarında hasada başlanacak olan incir üretiminde Aydınlıların zorlu üretim mücadelesi devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...