Perakendenin yüzünü Arap turist güldürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Perakendenin yüzünü Arap turist güldürüyor

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Arap turistlere karşı ırkçı söylemlere tepki gösteren TGA Danışma Kurulu Üyesi Ramazan Bingöl “Bu sistemli hareketler ülke ekonomisine zarar veriyor. Arap turistler esnafın kurtarıcısı. Avrupalı turistin 10 katı harcama yapıyorlar” dedi...

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Türkiye bütün dünyadan turist çekiyor. Son dönemde turist profilleri de siyasi ilişkilerle paralellik gösteriyor. Açıklanan turizm verileri, siyasi ilişkilerin tarihin en iyi döneminde olduğu Rusya’dan gelen turist sayısının diğer tüm ülkelerin turist sayısını geride bıraktığını gösteriyor. Aynı şekilde Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan ile olumlu seyreden ilişkiler de bu ülkelerden gelen turist sayısına olumlu katkı sağlıyor. Son dönemde Suudi Arabistan vatandaşı turist sayısı yüzde 136 artarak 640 bine yükseldi. Bu ülkeden gelen vatandaşların yoğun alışverişleri ise esnafı ihya etse de kamuoyunda Arap turistlere yönelik ırkçı söylemler artmaya devam ediyor. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Danışma Kurulu Üyesi Ramazan Bingöl, yapılan saldırıların ekonomiye zarar vereceğini söylüyor. Aynı zamanda TÜRES (Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği) Genel Başkanı olan Bingöl, Arap turistlerin esnafın kurtarıcısı olduğunu ifade ediyor.

Bingöl “Özellikle Karadeniz Bölgesi ile İstanbul, Sakarya, Bursa gibi illerde perakende sektörünü Arap turistler hareketlendiriyor. Onların ülkemize gelmemesi birçok işletmeye zarar verir. Sadece Arap turistle ayakta duran işletmeler var. Bir Arap turist bir Avrupalı turistten 10 kat daha fazla para harcıyor. Avrupalı turist her şey dâhilcidir ve para harcamayı sevmez. Fakat Arap turist çok gezer, gezdiği her yere döviz bırakır. Arap turist gelmezse perakende sektörü büyük sıkıntı yaşar. Yüzde 50’si batar, geri kalan yüzde 50’si çok zorluklar yaşar diyebilirim” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin dünya ve Arap ülkelerindeki imajından rahatsız olan bir kesim, özellikle sosyal medya hesapları üzerinden Arap turistlere yönelik provokasyona imza atmıştı. Dezenformasyonlar sonucunda birçok ilde Arap turistlere yönelik saldırılar yapılmış, bunun üzerine 13 ilde ırkçı paylaşım yapanlara karşı operasyon düzenlenmişti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...