Rekabet Kurulu: Ferrero taahhüt verdi, soruşturma bitti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Rekabet Kurulu: Ferrero taahhüt verdi, soruşturma bitti

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rekabet Kurulu, Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ.'den alınan taahhüt üzerine, üretimden ihracat aşamasına kadar süreçlere yönelik yürüttüğü soruşturmayı sonlandırdı.

Rekabet Kurulu, Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret AŞ hakkında yürüttüğü soruşturmaya ilişkin Rekabet Kurumunun internet sitesinden bir duyuru yayımlandı. Duyuruya göre, yürütülen soruşturma, teşebbüs tarafından getirilen ve Kurul tarafından kabul edilen rekabetçi endişeleri gideren taahhütler üzerine sona erdirildi.

HANGİ TAAHHÜTLER VERİLDİ?

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Ferrero'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Tic. AŞ, hakkında açılan soruşturmanın sonlandırılmasını memnuniyetle karşılamaktadır. Türkiye’de müdahale referans fiyatının altında kabuklu fındık alımı yapmayacağını ve piyasanın verimliliğini destekleyeceğini taahhüt etmektedir” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Kurul, Ferrero International SA ve iştiraklerinin fındık pazarında, üretimden itibaren, alım, kırım ve ihracat aşamasına kadar tüm seviyelerdeki eylemleriyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri iddiasına yönelik soruşturma açmıştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...