SGK, vergi, KYK, trafik cezası olanlar için son fırsat... Borç yapılandırması Pazartesi sona eriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
SGK, vergi, KYK, trafik cezası olanlar için son fırsat... Borç yapılandırması Pazartesi sona eriyor

Ekonomi Haberleri

Emekli olacakları, vergi borcu olanları, trafik cezası olanları ve öğrencileri yakından ilgilendiren tarihi borç yapılandırmasında süreç sona eriyor. Vergi, sigorta primi, trafik cezası ve öğrenim kredisi borçlarını ödemek için son gün Pazartesi.

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan kamu borçlarının yapılandırılmasında süreç sona eriyor. Emekli olacakları, kamuya borcu olan işveren, ev sahibi, öğrencileri yakından ilgilendiren yapılandırma için son gün Pazartesi.

SÜRE UZATILMAYACAK

Vergi, sigorta prim borcu, adli ve idari cezalar, belediyelere olan borçlar, su borçları ve öğrenim kredisi borçları... 1 Temmuz'da sona erecek olan borç yapılandırmasında Kurban Bayramı dolayısıyla borç yapılandırmasına başvuru tarihi 3 gün daha uzatılmıştı. Yarına kadar devam edecek yapılandırmada süre ikinci bir uzatma kararının gelmesi beklenmiyor.

MİLYONLARCA KİŞİ BORCUNU YAPILANDIRDI

Kanun kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi dairelerine bugüne kadar yaklaşık 3 milyon 279 bin mükellef başvuruda bulundu. Toplam 178 milyar 300 milyon TL kamu alacağı yapılandırıldı. Vergi dairelerine borcu olan mükellef sayısı ise 14 milyon 156 bin olarak kayıtlara geçti.

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR

13 Mart tarihinde yürürlüğe alınan yasa ile tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek.

Yapılandırılan borçlar için ödeme kolaylığı da sağlanıyor.

'İLK 2 TAKSİT' DETAYI

İlk 2 taksitin yasal süresinde ödenmesi zorunlu. Ödenmediği takdirde yapılandırmadan yararlanılamıyor. 31 Temmuz'a kadar borcun ilk 2 taksidinin ödenmesi gerekiyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...