Süt üreticileri fiyatlara tepki gösterip, isyan bayrağını çekti: İnekleri kestireceğiz, sütçü diye bir şey kalmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Süt üreticileri fiyatlara tepki gösterip, isyan bayrağını çekti: İnekleri kestireceğiz, sütçü diye bir şey kalmayacak

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Geçtiğimiz günlerde çiğ süte zam gelmiş, litre fiyatı 13,5 TL olarak açıklanmıştı. Ancak bugünden itibaren geçerli olacak yeni fiyat tarifesine süt üreticilerinden sert tepki geldi. Rakamı beğenmeyen sütçüler, böyle giderse inekleri keseceklerini söyledi.

Ulusal Süt Konseyi 10 gün önce süt alım fiyatını 11,5 liradan, 13,5 liraya çıkarmıştı. Konseyin internet sitesinden yapılan duyuruda, "22 Ocak 2024'ten itibaren yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı, çiğ süt desteği hariç üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde 13,5 TL olarak belirlenmiştir." denildi.

EN AZ 15-16 LİRA OLMALI

Ancak karara Niğdeli süt üreticilerinden büyük tepki geldi. Bugün itibari ile geçerli olacak rakamın kendilerini memnun etmediğini dile getiren üreticiler, taban fiyatın en az 15-16 lira olması gerektiğini söyledi.

"BÖYLE GİDERSE İNEKLERİ KESTİRECEĞİZ"

Niğde Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği’nde bir araya gelen süt üreticileri, Ulusal Süt Konseyi’nin 22 Ocak'tan itibaren geçerli olacak çiğ süt tavsiye fiyatının maliyetlerini karşılamadığını belirterek yetkililere seslendi. Süt üreticisi Bülent Özden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Belirlenen fiyat kaba yemimizi bile karşılamıyor. Size 1 lira zam yapıyorlar, yeme 100 lira zam yapıyorlar. Artık başa çıkamıyoruz. Bugün en kötü yem 550-600 lira. Yani yemi ödeyemiyorum. Kendi ürettiğimiz kaba yem bile artık zarar etmeye başladı. Böyle giderse inekleri kestireceğiz, sütçü diye bir şey kalmayacak. Size 1,5 lira zam geliyor, süt ürünlerine 100'er lira zam geliyor. Süt ürünleri aldı başını gidiyor, et fiyatları aldı başını gidiyor. İneklerin kesilmemesi için yetkililerin buna bir an önce çare bulmalarını istiyoruz. Milletin rahatça süt, peynir, yoğurt yiyebilmesi için bize destek çıkmaları lazım."

Süt üreticileri fiyatlara tepki gösterip, isyan bayrağını çekti: İnekleri kestireceğiz, sütçü diye bir şey kalmayacak

"ALLAH RIZASI İÇİN ELLERİNİ VİCDANLARINA KOYSUNLAR"

Niğde Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bilgehan Güney ise "Moralimiz çok bozuk. Utanç verici bir rakam. 15 lira olmasını bekliyorduk. Maalesef olmadı. Ben şahsım adına buradan Süt Konseyi'ni kınıyorum. Telefonlarım susmuyor, 'başkanım bizim halimiz ne olacak' diye soruyorlar. Buradan üst düzeydeki büyüklerimize sesleniyorum; Allah rızası için ellerini vicdanlarına koysunlar, tekrar bunun üzerine bir çalışma yapsınlar. Bu insanları hayvancılığa teşvik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Süt üreticileri fiyatlara tepki gösterip, isyan bayrağını çekti: İnekleri kestireceğiz, sütçü diye bir şey kalmayacak

"HAYVANCILIĞI BİTİRMEK İSTEMİYORLARSA..."

Süt üreticisi Serdar Er ise yetkililere seslenerek, hayvancılığı bitirmek istemiyorlarsa memnun edici fiyat vermeleri gerektiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Serfinaz temoçin 26 Ocak 2024 12:04

Kesinlikle bu gidişlen baş edemeyiz ınekleri kesmek zorunda bırakılıyoruz tmm artık dışardan süt getirsinler o zaman daha ucuz olacaksa maliyetlerin altında kalkamıyoruz en az 15 tl olmalı o bile kurtarmıyor bunca çileyi niye çekiyoruz bizde satar hep beraber batalım

Sonraki Haber Yükleniyor...