Yola çıkacaklar dikkat: Bayramda köprüler ücretsiz mi, otoyollar bedava mı?

Düzenleyen:
Yola çıkacaklar dikkat: Bayramda köprüler ücretsiz mi, otoyollar bedava mı?

EKONOMİ Haberleri

Bayramda memleketine gidecek olanlar ve tatil planı yapanlar kısa fırsatı değerlendirmek için rotalarını oluşturuyorlar. 'Ramazan Bayramında köprüler ücretsiz mi, bayramda otoyollar ücretsiz mi' gibi konular ise her bayram olduğu gibi bu bayramda da en çok merak edilen ve araştırılanlar arasında yer alıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü ücretsiz olacak mı sorusunun yanında 'otoyollar ücretsiz mi?' sorusu da araştırılıyor. İşte 2022 köprü ve otoyol ücretlerine dair detaylar...

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı, vatandaşlar 9 gün olması beklenen bayram tatili için planlarını yapmaya başladı. Hem memleketine gitmek isteyenler hem de yaklaşık bir hafta sürecek olan tatilde kafasını dinlemek isteyenler rotasını oluşturmak için planlar yaparken, en çok merak edilen konulardan birisi de 'bayramda köprüler ücretisiz mi, bayramda otoyollar ücretsiz mi' oluyor.

BAYRAMDA KÖPRÜLER ÜCRETİSZ Mİ?

Geçtiğimiz yıllarda vatandaşların trafiksiz ve rahat bir şekilde şehir dışına çıkması için ücretsiz olan köprü ve otoyollar bu yıl da ücretisiz olacak mı bilinmiyor. Konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı ancak otoyol ve köprü geçişlerinin bu bayramda da ücretsiz olması bekleniyor.

Yola çıkacaklar dikkat: Bayramda köprüler ücretsiz mi, otoyollar bedava mı?

İŞTE 2022 KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİ

KUZEY MARMARA OTOYOLU
Kuzey Marmara Otoyolu'nun Avrupa Yakası'ndaki bölümü, Silivri ilçesinin Alipaşa semtinde bulunan Kınalı kavşağında başlayıp Yavuz Sultan Selim Köprüsü mevcut bağlantı yollarından başlayıp, Eyüp ilçesi Odayeri semtinde sona eriyor.
Kuzey Marmara Otoyolu'nda en kısa mesafe ücreti 39 TL, en uzun mesafe ücreti ise 284,5 TL.

KÖPRÜLER
15 Temmuz Şehitler Köprüsü tek geçiş ücreti:
8.25 TL gidiş geliş: 16.50 TL
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü tek geçiş ücreti: 8.25 TL gidiş geliş: 16.50 TL
Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti: 19 TL

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ
Kocaeli ile Yalova'yı birleştiren Osmangazi Köprüsü ile İzmir’e 1,5 saat daha erken gidilebiliyor. Osmangazi Köprüsü olmadan İzmir’e İstanbul'dan Eskihisar'dan feribot kullanıldığında 6 saatte, körfez geçişiyle 8 saatte gidiliyor.
İşte Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti:

  • Otomobil: 184,5 TL
  • Motosiklet: 129 TL
  • Minibüs ve ticari araçlar: 295 TL
  • Otobüsler: 350 TL
  • Kamyonlar: 464,5 TL
  • Tırlar: 585 TL

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ
1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçmek için minibüsler 250 lira, yolcu otobüsleri 450 lira, kamyonlar 500 lira TIR'lar 950 lira motosikletler ise 50 lira ücret ödeyecek. Hem köprü hem de otoyolu tamamen kullanan bir otomobil 272.50 lira ücret ödemesi gerekiyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...