Deprem konutları kura çekimi ne zaman, ertelendi mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Deprem konutları kura çekimi ne zaman, ertelendi mi?

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

6 Şubat depremlerinden sonra meydana gelen yıkım sonrası evlerini kaybeden vatandaşlar için 46 bin deprem konutu yapımı başlamıştı. Peki, deprem konutları kura çekimi ne zaman, ertelendi mi?

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yol açtığı yıkım sonrası 46 bin deprem konutu yapıldı. Deprem konutları kura çekiminin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Depremin yıl dönümüne sayılı günler kala evsiz kalan depremzedeler deprem konutlarının teslim edilmesini dört gözle bekliyor. Deprem konutları kura çekimi ne zaman, ertelendi mi?

DEPREM KONUTLARI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN? 

Depremin yıl dönümü yaklaşırken ilk kura çekimi 1 Şubat 16.00'da yapılacak. 41 bini şehir merkezlerinde, 5 bini de köylerde olmak üzere 46 bin konut kura çekimi yapılacak. Kura çıkanlara ise 6 Şubat itibarıyla anahtar teslimi yapılacak. Deprem konutları; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile Emlak Konut işbirliği ile yapıldı. Bölgedeki operasyonlar ise AFAD üzerinden yürütüldü. Konutların etrafları okul, cami, park ve alışveriş merkezleri gibi sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesi için de imkan ve olanaklar da sağlanacak.Deprem konutları kura çekimi ne zaman, ertelendi mi?

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu'nun açıklamasına göre 1 Şubat 2024 tarihinde 46 bin deprem konutunun kurası çekilecek. 1 Şubat 16.00'da çekilecek kuradan sonra 6 Şubat tarihinden itibaren anahtar teslim edilmeye başlanacak. Depremlerin yıl dönümünde 6 Şubat haftasında anma etkinlikleri düzenlenecek. 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...