İstanbul deprem risk haritası! (GÜNCEL) İstanbul’da deprem riski az olan yerler ve fazla olan ilçeler!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul deprem risk haritası! (GÜNCEL) İstanbul’da deprem riski az olan yerler ve fazla olan ilçeler!

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul deprem riski haritası! (GÜNCEL) En riskli yerler ve riski olmayan yerler! | İstanbul’da 1999 Marmara depremi sonrası yakın gelecekte şiddetli bir depremin daha yaşanacağı uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Vatandaşlar İstanbul’un en riskli ilçelerini ve en az riski olan ilçeleri merak ediyor. Peki, İstanbul’da deprem riski az olan yerler ve fazla olan ilçeler neresi? İşte, İstanbul deprem risk haritası…

Güncel İstanbul deprem risk haritası! Vatandaşlar İstanbul’un en riskli ilçelerini ve en az riski olan ilçeleri merak ediyor. Peki, İstanbul’da deprem riski az olan yerler ve fazla olan ilçeler neresi? İşte, İstanbul deprem risk haritası haberimizde…

İSTANBUL DEPREM RİSK HARİTASI

İstanbul deprem haritası, şehrin deprem riski taşıyan bölgelerini düşük, orta ve yüksek riskli olmak üzere üçe ayırıyor.

İstanbul'daki riskli ilçeler ve semtler; Pendik, Kadıköy, Kartal, Ümraniye, Şile, Üsküdar, Darıca, Erenköy, Çengelköy, Suadiye, Altunizade, Polonezköy, Eminönü, Rumelihisarı, Adalar, Beşiktaş, İçerenköy, Sarıyer, Nişantaşı, İstinye, Gültepe, Kağıthane, Taksim, Arnavutköy, Şişli ve Levent'tir.

İstanbul'daki orta derece riskli ilçe ve semtler; Üsküdar Çukuru, Bahçelievler, Tarabya Çukuru, Tophane, Çayırbaşı Çukuru, Ortaköy'deki dolgu kısımlar, Kurbağalıdere, Alibeyköy, Moda Sahili, Silivri, Fatih, Gümüşyaka ve Topkapı'dır.

İstanbul'da yüksek derecede deprem riski taşıyan bölgeler ise Zeytinburnu, Küçükçekmece, Florya, Esenkent, Ispartakule, Ambarlı, Avcılar ve Haramidere'dir.

İstanbul deprem risk haritası! (GÜNCEL) İstanbul’da deprem riski az olan yerler ve fazla olan ilçeler!

AFAD’IN RİSK ANALİZİNE GÖRE EN İSTANBUL’DA DEPREM RİSKİ

  1. Derece Riskli Bölgeler:

Avrupa Yakası: Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler, Güngören, Zeytinburnu, Fatih

Anadolu Yakası: Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla, Adalar

  1. Derece Riskli Bölgeler:

Avrupa Yakası: Esenyurt, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Silivri, Çekmeköy, Beyoğlu, Şişli, Sarıyer

Anadolu Yakası: Beykoz, Çengelköy, Ataşehir, Ümraniye, Sancaktepe, Gebze, Dilovası

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...