Sadık Ahmet ne zaman ve nasıl öldü? Sadık Ahmet neden öldü, ölüm sebebi ne?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sadık Ahmet ne zaman ve nasıl öldü? Sadık Ahmet neden öldü, ölüm sebebi ne?

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sadık Ahmet ne zaman ve nasıl öldü, neden öldü? | Batı Trakya davasının sembol ismi Dr. Sadık Ahmet ile ilgili çıkacak olan film ile birlikte nasıl, ne zaman ve neden öldüğü konusu gündem oldu. Peki, Sadık Ahmet nasıl öldü? İşte Sadık Ahmet’in hayat hikayesi ve ölüm tarihi, sebebi ile ilgili bilinenler…

Sadık Ahmet ne zaman ve nasıl öldü? Dr. Sadık Ahmet ile ilgili çıkacak olan film ile birlikte nasıl, ne zaman ve neden öldüğü konusu gündem oldu. Peki, Sadık Ahmet nasıl öldü? İşte Sadık Ahmet’in hayat hikayesi ve ölüm tarihi, sebebi ile ilgili bilinenler…

SADIK AHMET NE ZAMAN VE NASIL ÖLDÜ?

Sadık Ahmet, Batı Trakya'daki azınlığın haklarını koruyan Lozan Barış Anlaşması'nın 72. yılında 24 Temmuz 1995'te henüz 48 yaşındayken "şüpheli" bir trafik kazasında yaşamını yitirdi. Kazanın üzerindeki sis perdesi hala aralanamamıştır.

Sadık Ahmet ne zaman ve nasıl öldü? Sadık Ahmet neden öldü, ölüm sebebi ne?

SADIK AHMET NEDEN HAPİS YATMIŞTI?

1990'da konuşmalarında azınlık için "Türk" tanımını kullanması nedeniyle tutuklanan Ahmet, 2 ay cezaevinde kaldı. Aynı yıl ikinci kez milletvekili seçilen Ahmet, 1991’de Batı Trakya Türk Azınlığını temsil eden ilk ve tek siyasi parti olan Dostluk, Eşitlik ve Barış (DEB) Partisini kurdu.

Bunun üzerine Yunanistan, seçim sisteminde değişikliğe giderek yüzde 3 seçim barajı uygulamasını getirdi. Bu uygulamayla bir adayın bağımsız milletvekili olabilmesi için sadece kendi bölgesinde değil Yunanistan genelinde oyların yüzde 3’ünü alması şart koşuldu. Bu nedenle yaklaşık 11 milyon nüfusa sahip Yunanistan'da yaşayan 150 bin Batı Trakyalı Türk'ün bağımsız milletvekili çıkarması, Dr. Sadık Ahmet'ten sonra bir daha mümkün olmadı.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...