Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

TBMM'de damacana su yerine şebeke suyu kullanılacak

TBMM'de damacana su yerine şebeke suyu kullanılacak
Fotoğraf Başlığı TBMM'de damacana su yerine sebeke suyu kullanilacak

TBMM'de başlatılan tasarruf adımlarına bir yenisi daha eklendi. Yurt dışı görevlendirmelerindeki sınırlamanın devam edeceği belirtilirken, damacana su yerine şebeke suyunun arıtılarak kullanımına başlandı.

Kaydet
a- | +A

TBMM Başkanlığına yaklaşık 1 yıl önce seçilen Numan Kurtulmuş'un göreve başladıktan sonra talimatını verdiği tasarruf tedbirleri, TBMM Genel Sekreterliğince yeni uygulamalarla etkinleştirilecek.

TBMM'de geçen yıl başlatılan araç dönüşümü uygulamasıyla 20 adet Togg marka elektrikli araç alındı, aynı sayıda benzinli araç sistemden düşürüldü; bu yolla yüzde 66,7 tasarruf elde edildi. Yeni dönemde bütün hizmet araçlarının elektrikli araca dönüştürülmesi çalışması sürüyor.

TBMM'de damacana su yerine şebeke suyu kullanılacak - 1. Resim
Başlık ResmiTBMM'de damacana su yerine şebeke suyu kullanılacak - 1. Resim

YURT DIŞI GÖREVLENDİRMELERİNDE SINIRLAMA

Katılımı zorunlu programların dışında yurt dışı görevlendirmelerin sınırlandırılması uygulamasına daha etkili şekilde devam edilecek. Zorunlu olmadıkça yeni personel istihdamına gidilmeyecek.

TBMM'de damacana su yerine şebeke suyu kullanılacak - 2. Resim
Başlık ResmiTBMM'de damacana su yerine şebeke suyu kullanılacak - 2. Resim

DAMACANA SUYA VEDA

Meclis'te 1 yıl önce başlatılan tasarruf uygulamaları ile gereksiz su kullanımını önlemek amacıyla kampüs içindeki yeşil alanların sulaması gece yapılıyor. Mutfak ve çay ocaklarında damacana su kullanımının kaldırılmasına da başlandı.

Bunun yerine şebeke suyunun arıtılması yoluyla elde edilen su kullanılmaya başlandı. Bu yöntemin yaygınlaştırılması çalışmaları devam ediyor.

TBMM'de damacana su yerine şebeke suyu kullanılacak - 3. Resim
Başlık ResmiTBMM'de damacana su yerine şebeke suyu kullanılacak - 3. Resim

BAKMADAN GEÇME
Tasarruf paketindeki 2 madde için iptal davası açıldı
HABER

Tasarruf paketindeki 2 madde için iptal davası açıldı

Tasarruf tedbirleri ve Kaplan dosyası kabinede
HABER

Tasarruf tedbirleri ve Kaplan dosyası kabinede

Tasarruf ve verimlilik çalışmaları kapsamında 2024
HABER

Tasarruf ve verimlilik çalışmaları kapsamında 2024'te 300 malmüdürlüğü kapanacak

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Güncel
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.