162 saat sonra ışığı gördü! 'Eşeleyerek, ellerimle geliyorum Cengiz abi'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
162 saat sonra ışığı gördü! 'Eşeleyerek, ellerimle geliyorum Cengiz abi'

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta ailesiyle birlikte enkaz altında kalan 45 yaşında Cengiz Polat, 162 saat sonra yoğun çabaların ardından sağ olarak çıkarıldı. İtfaiye ekibindeki bir erin Polat’ı enkaz altından kurtarmaya çalışırken, “Eşeleyerek ellerimle geliyorum Cengiz abi” sözü umudun adı oldu.

Kahramanmaraş’ta depremin 162. saatinde Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri 45 yaşında Cengiz Polat’ı enkazdan sağ çıkardı. Ekipler, Cengiz Polat’ın enkaz altındaki eşi Güllü Polat ile oğulları Özkan, Samet ve Mustafa’nın ise cansız bedenine ulaştı. 

5 SAAT BOYUNCA ENKAZDAN ÇIKARMAYA UĞRAŞTILAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi depremin 7’nci gününde Kahramanmaraş’ta bir kurtuluşa daha imza attı. Bahçelievler Mahallesi Cahit Zarifoğyu Caddesi Olgan Apartmanı’nda saat 16.00’da yaşam belirtisi alınması üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi, hemen kurtarma çalışması başlattı. 5 katlı apartmanın zemin katında oturan 5 kişilik Polat ailesinden baba 45 yaşındaki Cengiz Polat’tan ses alındı. İğne ile kuyu kazan ekipler yaşam tüneli oluşturarak, ilk olarak baba Cengiz Polat’a ulaştı. Yaralı vatandaşla bilincini açık tutmak için sürekli konuşan Antalya Büyükşehir İtfaiyesi 5 saatlik titiz bir çalışmanın ardından baba Cengiz Polat’ı canlı olarak enkazdan çıkardı.

EŞİ VE ÇOCUKLARI HAYATINI KAYBETTİ

Ekipler hem çalışıp hem de 45 yaşındaki Polat’ı hayatta tutmaya çalışırken itfaiye erinin “Cengiz abi şimdi ben bunu alacağım, elini aldık. Sen bir tık geriye dur. Nasıl Cengiz abi, şuan eşeleyerek yanına geliyorum. Eşeleyerek ellerimle geliyorum abi” sözleri hem fiziki hem de duygusal olarak nasıl bir motivasyon içinde çalışma yapıldığını gözler önüne serdi.

Öte yandan Cengiz Polat’ın eşi ve üç çocuğunun enkazda hayatını kaybettiği bildirildi.

(İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...