Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 4 yaşındaki Melike Eşiyok cinayetinin detayları tüyler ürpertti: Aç bıraktılar, çekiçle vurdular, bağladılar...
Gündem

4 yaşındaki Melike Eşiyok cinayetinin detayları tüyler ürpertti: Aç bıraktılar, çekiçle vurdular, bağladılar...

Son Güncelleme: 17 Mart, 2025 - 10:27
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala

İstanbul'da barajda çıplak cesedi çarşafa sarılı halde bulunan 4 yaşındaki Melike Eşiyok cinayetine ilişkin iddianame 6 yıl sonra hazırlandı. Üvey anne ve baba suçu birbirine atarken öz anne "Kendim ve çocuklarım için korktum" diyerek bir şey söylemediğini anlattı. Melike'nin ve kardeşlerinin maruz kaldıkları işkencelerin tek tek yer verildiği iddianamenin detayları ise kan dondurdu.

Kaydet
a- | +A

Türkiye, 4 yaşındaki Melike Eşiyok'un adını 6 yıl önce Arnavutköy Sazlıbosna Barajı'nda bulunan cansız bedeniyle duydu. Melike'nin cinayetine ilişkin iddianame yıllar sonra tamamlandı.

İddianamede, 15 Nisan 2018'de çarşafa sarılı kız çocuğunun cansız bedeninin balıkçılar tarafından bulunduğu aktarıldı.

KARDEŞLERİ ÖĞRETMENLERİNE ANLATTI

Cansız bedeni gölde bulunan 4 yaşındaki Melike Eşiyok'un ölümünden 6 yıl sonra kardeşleri E. ve H.'nin okulda öğretmenlerine Melike'yi babası ve ilişki yaşadığı kadının öldürdüğünü anlattığına iddianamede yer verildi.

Öte yandan, çocuklar H. ve E. Eşiyok'un Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde koruma altına alındıkları da iddianamede belirtildi.

4 yaşındaki Melike Eşiyok cinayetinin detayları tüyler ürpertti: Aç bıraktılar, çekiçle vurdular, bağladılar... - 1. Resim
Başlık Resmi4 yaşındaki Melike Eşiyok cinayetinin detayları tüyler ürpertti: Aç bıraktılar, çekiçle vurdular, bağladılar... - 1. Resim

"AYAĞIMIZA ÇEKİÇLE VURUYORDU"

H. ve E.'nin beyanlarında, "Babamız Cahit ile annemiz Meryem ayrıldığında üvey anne olarak Zehra evimize geldi. Üvey annemiz ve babamız Melike'ye ve bize eziyet etti. Melike'yi sürekli darp ettiler. Bizi de Melike'yi de aç susuz bıraktılar. Altımıza kaçırdığımız için bize tek ayak üstünde durma cezası verdiler.

Üvey annemiz ayağımız yere değerse çekiçle vuruyordu. Yağmurlu havalarda bizi ve Melike'yi dışarı çıkarıp kendi içeride çay içerek ıslanmamızı izliyordu. Melike'yi sürekli aç bıraktıkları için bir deri bir kemik kaldı.

BAKMADAN GEÇME
3 bilezik için katledilmişti! Hatice Kış cinayetinin her detayı kan dondurdu
HABER
3 bilezik için katledilmişti! Hatice Kış cinayetinin her detayı kan dondurdu

"MELİKE'Yİ PETEĞE BAĞLADI"

Babamız Melike'yi kalorifer peteğine bağladı. Ertesi gün babamız Cahit ve üvey annemiz Zehra alışverişe gitti. Buz, naylon ve balta aldılar. Babamız ve üvey annemiz Melike'yi öldürdü. Babamız Melike'yi bir çantaya o çantayı da bir çuvala koydu.

Arabaya bindik. Biz soru sorduğumuzda 'sizi sokak köpeklerine atarım' dedi. Zehra bizi günlerce aç susuz bıraktı. Bize tazyikli su sıkarak eziyet etti. Sonra bir gün babamız ve üvey annemiz tartıştı. Zehra evden ayrıldı" dedikleri iddianamede ifade edildi.

Çocuklar H. ve E.'nin sosyal çalışmacı eşliğinde alınan beyanlarına itibar edilebilir olduğu yönünde görüş bildirildiği de iddianamede açıklandı.

4 yaşındaki Melike Eşiyok cinayetinin detayları tüyler ürpertti: Aç bıraktılar, çekiçle vurdular, bağladılar... - 2. Resim
Başlık Resmi4 yaşındaki Melike Eşiyok cinayetinin detayları tüyler ürpertti: Aç bıraktılar, çekiçle vurdular, bağladılar... - 2. Resim

BABA SUÇU ÜVEY ANNEYE ATTI

Baba Cahit Eşiyok iddianamede yer verilen ifadesinde "2017 yılında eşim Meryem'den boşandım. Çocuklarım Melike, H. ve E.'nin velayeti bende kaldı. Daha sonra Zehra Öztürker ile tanıştım ve aynı evde yaşamaya başladık. Çocuklarımdan H. ve Melike altına kaçırıyordu. Zehra titiz bir insan olduğu için çocukları sürekli darp edip cezalar veriyordu. Zehra'nın günden güne çocuklara uyguladığı şiddet arttı.

BAKMADAN GEÇME
Fadime Korkusuz
HABER
Fadime Korkusuz'u yakarak öldürmüştü: Bakanlık itiraz etti, cezası bozuldu

Melike'ye 'sürekli şeytan gibi bakıyor, annesi gibi bakıyor' diyordu. 2 Nisan 2018 günü Zehra beni aradı. 'Melike nefes almıyor eve gel' dedi. Eve gittiğimde Melike'nin elleri ve ayakları soğuktu.

Zehra'ya hastaneye götürelim dediğimde 'vücudunda morluklar var, götürürsek ikimizi de cezaevine atarlar' dedi. Olayın nasıl olduğunu sordum. Zehra bana 'Melike su istedi. Su içerken öksürmeye başladı. Su boğazına kaçtı diye sırtına vurdum. Nefesi gidince seni aradım' dedi. 'Ne yapacağız' dediğimde Zehra bana 'denize atalım gitsin' dedi.

Araç kiraladık. Melike'yi arabaya koyduk. Önce mezarlığa gömmeye çalıştık ama yapamadık, müsait bir yer bulamadık. Sazlıbosna Baraj Gölü'ne içine taş koyup attık. Daha sonra Zehra ile ayrıldık. Eski eşim Meryem ile tekrar birlikte olarak hayatımıza devam ettik. Melike'nin ölümünden Zehra sorumlu" dedi.

ÜVEY ANNE: PSİKOLOJİM BOZULDU

Üvey anne Zehra Öztürker ise ifadesinde, "Cahit çocuklarını darbediyordu. Ben bu konuda uyarınca 'sen karışma onlar benim çocuklarım' diyordu. Oklava ile sürekli dövüyordu çocukları. Melike ölmeden önceki gün ateşlendi. Ateş düşürücü şurup verdim. Ateşi ve yaraları olduğu için diğer odada kardeşlerinden ayrı yattı.

Cahit olay günü Melike'yi odaya kilitledi. Sonra ben baktım. Buz gibi olduğunu ve nefes almadığını söyledim. Cahit bana 'ben halledeceğim polisi ve ambulansı arama' dedi. Ben 'polise anlatalım her şeyi' dedim. Bana 'sen üvey annesisin, Melike'de darp var inanmazlar bize' dedi.

Cezaevine girme korkusundan ve tehdit edildiğimden sustum. O gün akşama kadar Melike odada kaldı. Cahit, Melike'yi banyoya götürdü, yıkadı, kefenledi. Sonra Cahit arabaya Melike'yi koydu. Ertesi gün ne yaptığını sorduğumda 'denize bıraktım' dedi. Bu olaydan sonra psikolojim bozuldu, evden ayrıldım. Suçlamaları kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

ÖZ ANNE: KENDİM VE ÇOCUKLARIM İÇİN KORKTUM

Çocukların öz annesi Meryem Ataman ise, "Cahit ile evliyken Zehra ile gönül ilişkisi yaşamasından sonra evden ayrıldım. Boşandıktan sonra çocukların velayeti Cahit'te kaldı. Ayrı kaldığımız süre içerisinde çocukları göstermedi. Cahit bana sürekli çocuklarım H. ve E.'nin fotoğraflarını atıyordu ama Melike'nin fotoğraflarını atmıyordu.

Sorduğumda sürekli 'uyuyor, tuvalette' gibi şeyler söylüyordu. Sonra Cahit beni eve geri dönmeye ikna etti. Eve dönünce Melike'nin öldüğünü söyledi. Cahit ve Zehra korktukları için polise ve sağlık ekiplerine haber vermemişler.

Cahit ile yeniden yaşamaya başladık ve bir çocuğumuz daha oldu. Çocuklarım bana Melike'yi Cahit ve Zehra'nın öldürdüğünü söyledi. Hayattaki çocuklarım ve kendim aynı akibete uğrar diye korktum ve kimseye bir şey demedim. Çocuğumun ölümü hakkında bilgim yok" dedi.

4 yaşındaki Melike Eşiyok cinayetinin detayları tüyler ürpertti: Aç bıraktılar, çekiçle vurdular, bağladılar... - 3. Resim
Başlık Resmi4 yaşındaki Melike Eşiyok cinayetinin detayları tüyler ürpertti: Aç bıraktılar, çekiçle vurdular, bağladılar... - 3. Resim

EZİYETİN DOZU HER GÜN ARTMIŞ

İddianamede çocuklar H., E. ve Melike'nin baba Cahit ve üvey anne Zehra tarafından oklava ile dövmek, tek ayak üstünde bekleme cezası, tazyikli su sıkma, aç ve susuz bırakma şeklinde kötü muamele ve eziyete maruz kaldıkları açıklandı.

İddianamenin devamında "Melike'nin yaşadığı bunalım sonrası altına idrar kaçırdığı, bunun üzerine Cahit ve Zehra'nın daha şiddetli bir şekilde Melike'ye tepki gösterdikleri, eziyetin dozunu artırdıkları, bu nedenle de yemek vermemek şeklinde aç ve susuz bırakmak sureti ile Melike'ye eziyet ettikleri, Cahit ve Zehra'nın Melike'ye darp ile başlayıp şiddetin her türlüsünü göstermeye devam ettikleri anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

İSTENEN CEZALAR BELLİ OLDU

Sanıklar Cahit ve Zehra'nın fikir ve eylem birliği içerisinde iştirak halinde darp etmek ve eziyet etmek sureti ile Melike'yi öldürdüğü ve cesedi Sazlıbosna Baraj Gölü'ne çarşafa sarılı şekilde attığı iddianamede açıkladı.

Melike'nin öz annesi sanık Meryem'in ise eve döndüğünde Melike'nin öldürüldüğünü ve göle atıldığını öğrendiği, Cahit ile yaptığı anlaşmaya istinaden ölümü yetkili mercilere bildirmediği ve Melike'nin ölümünü gizlemek için Cahit ile yeni bir kız çocuğu sahibi olup doğan çocuğun Melike Eşiyok olarak bilinmesini istedikleri iddianamede kaydedildi.

Sanık baba Cahit Eşiyok ve üvey anne Zehra Öztürker'in 'çocuğa ya da beden ve ya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'çocuğa ya da beden ve ya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı eziyet' suçundan ise 3 yıldan 8 yıla kadar hapisleri istendi.

Sanık anne Meryem Ataman'ın ise 'suçluyu kayırma' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapsi talep edildi. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianame kapsamında sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Editör : ÇAĞLA ÇAĞLAR
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 17 Mart, 2025 - 10:27
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    'Araçlarda plaka, ses ve görüntü sistemi' talimatı! Erdoğan'dan vatandaşı rahatlatan sözler
    'Araçlarda plaka, ses ve görüntü sistemi' talimatı...
    Kaydet
  • 2
    Sivaslı kardeşler Avrupa'ya ahşap ev satıyor! Gümrüğü geçtiği an sipariş yağıyor
    Sivas'tan Avrupa'ya ahşap ev gönderiyorlar!
    Kaydet
  • 3
    Ambargo bitti, Kanada Dışişleri Sözcüsü Türkiye Gazetesi’ne açıkladı:
    Kanada Dışişleri Sözcüsü Türkiye Gazetesi’ne açık...
    Kaydet
  • 4
    Altında hikâye neden bitmedi? Ünlü ekonomist 4 maddede anlattı
    Altında hikâye neden bitmedi? Ünlü ekonomist 4 mad...
    Kaydet
  • 5
    Fenomen Kübra Karaaslan, Osmangazi Köprüsü'nden atladı! O anlar kamerada
    Fenomen Kübra Karaaslan ölüme böyle atladı! O anla...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Savaşı engelleyemedi, barışı kurtarabilecek mi?
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Özel niye Erdoğan ile Trump bozuşsun istiyor?
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er İran'ı da kurtardık!..
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva ABD ve İsrail rejimlerinin gölgesinde dünya
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Enerjide Türk yolu
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Milyonlar yıllık deniz yıldızı fosili bulundu
    Milyonlar yıllık deniz yıldızı fosili bulundu
    Kaydet
  • Kuyruklar uzadı, fiyatlar oynadı! Yatırımcıya net tavsiye
    Kuyruklar uzadı, fiyatlar oynadı! Yatırımcıya net tavsiye
    Kaydet
  • Salah iddiası: İstanbul devine transfer olabilir
    Salah iddiası: İstanbul devine transfer olabilir
    Kaydet
  • Avrupa kulüplerinin radarında: 3 talip birden!
    Avrupa kulüplerinin radarında: 3 talip birden!
    Kaydet
  • Sağlığın simgesi dünyaca ünlü sembol Çankırı'da sergileniyor!
    Sağlığın simgesi dünyaca ünlü sembol Çankırı'da sergileniyor!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
iPhone 13, 12 ve 11 modelleri 5G destekliyor mu? İşte 5G destekleyen telefon modelleri
iPhone 13, 12 ve 11 modelleri 5G destekliyor mu?
Kaydet
Ümraniye'de makas atamayan sürücü öfkelendi! Hem şişe fırlattı hem tokat attı
Ümraniye'de makas atamayan sürücü öfkelendi! Hem şişe fırlattı hem tokat attı
Kaydet
Güngören'de 17 yaşındaki Atlas Çağlayan'ın ölümünde iddianame hazır! 'Kasten öldürme' suçundan ceza istendi
17 yaşındaki Atlas Çağlayan'ın ölümünde iddianame hazır!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası