MİT kumpası için oylama yapmışlar

MİT kumpası için oylama yapmışlar

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün 7 Şubat MİT kumpasına ilişkin soruşturma ve Hrant Dink cinayeti davasından tutuklu bulunan gazeteci Ercan Gün hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hazırlanan iddianame, Dink davası ile birleştirme talebiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede yer verilen eski Emniyet Müdürü Yunus Dolar,  örgüt üyesi olduğunu bildiği eski Zaman gazetesi ve FOX TV çalışanı Ercan Gün’ün kendisine “MİT Müsteşarı’nın ifadeye çağrılması olayının Amerika’da örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in de dâhil olduğu 12 kişilik bir istişare heyetinde oylanıp geçtikten sonra Gülen’in talimatıyla gerçekleştiğini söylediği” kaydedildi. İddianamede, FETÖ’nün “kamu görevi sıfatına bürünen mensupları” aracılığıyla 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT görevlisinin telefonla aranarak ifadeye çağrıldığı, bunun da Başbakanının ameliyat saatine denk getirildiği aktarıldı. Başbakanın ameliyata geç girmesiyle kumpasın bozulduğu vurgulanan iddianamede “Hakan Fidan’ın gözaltına alınması için gayret gösterildiği, gözaltına alınması sonrasında ise o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ameliyat için verilen narkozun etkisinde iken gözaltına alınmasının planlandığı, bahsi geçen bu kumpas soruşturmasının aslında FETÖ’nün seçilmiş hükümeti yıkmaya yönelik ilk teşebbüs girişimi olduğu anlaşılmıştır” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...