Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terhis de celp de devam ediyor

Terhis de celp de devam ediyor

GÜNDEM Haberleri

“Harp ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları 13 Nisan’a kadar tatil edildi. Erbaş ve erlerin celp işlemlerinde ise bir değişiklik yok”

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, koronavirüse karşı alınan tedbirleri, yurt içi ve yurt dışındaki harekâtları, hudutların güvenliğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin diğer faaliyetlerini olumsuz etkilemeyecek şekilde uygulayacaklarını belirtti. Bakan Akar, alınan tedbirleri şöyle özetledi:
Millî Savunma Üniversitesine bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları ile Harp Enstitüleri, 13 Nisan 2020 tarihine kadar tatil edilmiştir. Tören, konferans, kısa süreli toplantı, kurs, fuar, seminer gibi faaliyetler de iptal edilmiştir. Bu dönemde birlik, karargâh ve kurumlara ziyaretçi alınmayacaktır. Orduevleri ve misafirhanelere görevli personel ile mücbir sebepler için konaklayanlar haricinde, kimse kabul edilemeyecek, günü birlik girişlere izin verilmeyecektir. Millî ve uluslararası tatbikatlar ertelenmiştir. Yurt dışı geçici görevler de ikinci bir emre kadar durdurulmuştur. Şu anda yurt dışında olan personel yurda dönüşlerinde sağlık kontrolüne tabi tutulacak ve belirli bir süre diğer personel ile temasları önlenecektir.

PERSONELE KORUYUCU ELBİSE
Celp işlemlerine ilişkin de bilgi veren Akar, şunları kaydetti: Yükümlü erbaş ve erlerimizin celp işlemlerine mevcut planlar çerçevesinde devam edilecektir. Gençlerimizin eğitim merkezlerine katılışları sırasında Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak ek tedbirler de alınacaktır. Aileleri tarafından bizlere emanet edilen Mehmetçiklerimizin hafta sonu izinlerini bir süreliğine durdurmuştuk. Askerlerimizin sağlığını ön planda tutarak hayata geçirdiğimiz bu uygulamanın yanı sıra ilave tedbirler de aldık, almaya devam ediyoruz. Hudut birliklerinde de çeşitli önlemler aldık. Personelimizi virüse karşı koruyacak şekilde, koruyucu elbise ve maske takviyesi dâhil yeniden düzenledik.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...