İstanbul'da toplu taşıma araçlarında ve duraklarda yolcu yoğunluğu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul'da toplu taşıma araçlarında ve duraklarda yolcu yoğunluğu

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul'da sabah saatlerinde iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar, toplu taşıma araçlarında ve duraklarda yoğunluk oluşturdu.

Koronavirüs salgını bütün dehşetiyle devam ediyor. Günlük vaka sayısı 30 bine yaklaştı. İstanbul'da hastanelerdeki yoğunluk oranı yüzde 70'leri buldu. İçişleri Bakanlığı genelge ile toplu ulaşımda tedbirler alınması gerektiğini duyurdu.
Defnedilen günlük cenaze sayısını açıklayıp "Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı? Ben, uyuyamadım ki gece" diyerek Sağlık Bakanlığı ile polemiğe giren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, asli vazifelerini ise görmüyor.
İstanbul'da toplu ulaşımda zaman zaman yoğunluklar yaşanıyor. Mesai saatlerinin başlangıcında ve bitiminde özellikle metrobüs girişlerinde kuyruklar oluşuyor.
Bu sabah da mesai saatinin başlamasıyla metrobüslerde ve otobüslerde kalabalık arttı. Cevizlibağ ve Zincirlikuyu metrobüs durakları başta olmak üzere bazı duraklarda da yoğunluk dikkati çekti. 

Tramvay ve metrolarda da yoğunluk gözlenirken, yolcuların büyük çoğunluğunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske taktığı ancak bazı noktalarda sosyal mesafe kurallarına uyamadıkları gözlendi.

Anadolu Yakası'nın en önemli aktarım merkezlerinden olan Kadıköy Uzançayır'a gelen vatandaşlar metrobüs, otobüs ve metro gibi toplu taşıma araçlarını kullandı.

İstanbul'da toplu taşıma araçlarında ve duraklarda yolcu yoğunluğu

Zaman zaman yoğunluğun oluştuğu otobüs duraklarında bekleyen yolcuların maske ve mesafe kurallarına dikkat ettiği görüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...