Duygu Delen davasında tahliye kararı

Düzenleyen:
Duygu Delen davasında tahliye kararı

GÜNDEM Haberleri

Gaziantep'te balkondan düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen'in ölümüne ilişkin davanın dördüncü duruşması yapıldı. Adli Tıp Üst Kurulu'ndan yeni bir rapor isteyen mahkeme, sanık Mehmet Kaplan'ın, ev hapsi şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Duygu Delen, 13 Kasım 2020'de, Gaziantep'te erkek arkadaşının evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti.

Delen'in gözaltına alınarak tutuklanan erkek arkadaşı Mehmet Kaplan hakkında, "kasten öldürme", "çocuğun cinsel istismarı", "yağma" ve "hakaret" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 YENİ RAPOR İSTENDİ

Duygu Delen'in şüpheli ölümüyle ilgili davanın görülmesine, Gaziantep 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkeme, adli tıp uzmanları ve bilirkişileri dinledi, Adli Tıp Üst Kurulu'ndan yeni bir rapor istendi.

EV HAPSİ ŞARTIYLA TAHLİYE

28 Eylül'e ertelenen duruşmada, tutuklu sanık Mehmet Kaplan'ın ev hapsi şartıyla tahliyesine karar verildi.

Ancak bu karara, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

Yapılan yazılı açıklamada, 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılamanın son duruşmasında, mahkemece tutuklu sanık hakkında ev hapsiyle tahliye edilmesi yönündeki karara, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca itiraz edildiği bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...