Kız Kulesi özgün hâline yeniden kavuşacak

Kız Kulesi özgün hâline yeniden kavuşacak

GÜNDEM Haberleri

Bakan Ersoy: ‘Kız Kulesi’nin Gözünden İstanbul’ diye bir proje başlattık. Önümüzdeki ayın sonu itibarıyla inovasyon ve restorasyon çalışmasına başlıyoruz

Bir TV programına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kız Kulesi’nde devam eden çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “1995-2000 yılları arasında ihaleyle bir işletmeye verilmiş ve yeme-içme yeri hâline getirilmiş. Orijinal görüntüsünden de farklı bir görüntüye getirilmiş. Biz bununla ilgili ‘Kız Kulesi’nin Gözünden İstanbul’ diye bir proje başlattık. Önümüzdeki ayın sonu itibarıyla inovasyon ve restorasyon çalışmasına başlıyoruz. Bunu yaparken de koruma ve restorasyon konusunda çok önemli bir isim olan Prof. Dr. Zeynep Ahunbay’la çalışıyoruz. Mimari olarak da Ağa Han Ödüllü Han Tümertekin’le beraber çalışıyoruz. Biz Bakanlık olarak buranın işletmesini geri aldık. Tekrar özgün hâline geri getireceğiz. Çalışmayı yapmadan önce de internetten kamuoyuyla yapılacak işlemleri paylaşacağız. İnşallah 2022 Nisan ayına yetiştireceğiz.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...