Bakan Pakdemirli: Çakmak yaksalar haberimiz oluyor

Bakan Pakdemirli: Çakmak yaksalar haberimiz oluyor

GÜNDEM Haberleri

İHA’lar ve 776 gözetleme kulesiyle yangınlara anında müdahale eden Türkiye, bu alanda lider ülke konumuna yükseldi

Ebru Karatosun ANKARA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınlarına zamanında müdahale etmek için Savunma Sanayi Başkanlığından alınan insansız hava araçlarının (İHA) başarısını gazetemize anlattı. Bakanlık bünyesinde dört adet İHA’nın bulunduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli “Şu anda çakmak yaksalar, yakalıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir kişi Seferihisar’da yakalandı. Mangal yapıyormuş. ‘Saklanmıştım. Nasıl yakaladınız?’ diye sordu. 24 saat gözetliyoruz. Duman çıkınca hemen ordayız. Alev parlamadan gidip müdahale ediyoruz. İnanılmaz başarılıyız. 776 orman gözetleme kulesi var. Anında; itfaiye, helikopter ne gerekliyse gönderiyoruz” diye konuştu.

İHA İLE ERKEN TESPİT
Geçtiğimiz yıl 234 orman yangını İHA ile erken aşamada tespit edildi. Türkiye, yangınlara müdahalede lider ülke konumuna yerleşti. Bakanlık verilerine göre 1.072 arazöz, 281 su tankeri, 185 dozer, 586 ilk müdahale aracı, 6 idari helikopter, 27 yangın söndürme helikopteri, 2 adet 10 tonluk amfibik uçak ve bir idari uçak bulunuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...