800 Suriyeli Türkiye'ye giriş yaptı

800 Suriyeli Türkiye'ye giriş yaptı
Başlık Resmi800 Suriyeli Türkiye'ye giris yapti

Tel Abyad kentinde terör örgütü DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçan yaklaşık 800 Suriyeli, Akçakale sınırından Türkiye'ye girdi.

Kaydet
|
Tel Abyad'ın kontrolünü ele geçirmek isteyen DAEŞ ile Kürt gruplar arasındaki çatışmaların şiddeti kentin doğu kesiminde arttı.

Çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınma talep eden yaklaşık 800 Suriyeli, Akçakale ilçesine bağlı Öncül Mahallesi'ndeki sınır hattından Türkiye'ye alındı.

Çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılar, sınırdan geçerek minibüslerle Akçakale Sınır Kapısındaki kayıt merkezine, ardından da kamplara yönlendiriliyor.

Çatışmalarda yaralanan 5 Suriyeli ise sınır hattına yönlendirilen 112 Acil Servis ekiplerince Akçakale Devlet Hastanesine götürüldü. Yaralıların evine gitmek isterkenDAEŞ üyeleri tarafından vurulduğu iddia edildi.

Öte yandan sınır hattında Suriye'den yaralı gelebilme ihtimaline karşın 112 Acil Servis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.

Güvenlik önlemlerinin ise artırıldığı görüldü.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.