Sağlık Bakanlığı 8.000 işçi alacak! Bakan Koca: 1.8 milyon kişi başvurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Gündem Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 bin personel alım sürecine ilişkin konuştu. İş-Kur'a yapılan başvurular arasında kura ile 8 bin işçi alımı yapılacağını belirten Koca, "YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız" ifadelerini kullandı. Bakan Koca, 1.8 milyon kişinin başvuru yaptığını duyurdu.

Emrah Özcan - ANKARA — Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 8 bini işçi 27 bini sağlık personeli olmak üzere 35 bin sağlıkçı alımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısı sonrası gazetecilere konuşan Bakan Koca, “İŞKUR’a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve Youtube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız. Talepleri topladık. 1,8 milyon başvuru var. Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

 "YÜKSEK ORANDA TERCİH EDİLECEK"

Tıpta Yan dal Uzmanlık Eğitimi Sonuçları hakkında da konuşan Koca, “Önümüzdeki günlerde ÖSYM’nin sınav sonuçlarını açıklamasını bekliyoruz. Bilindiği gibi son çıkan yasada yan dal uzmanları ile ilgili bazı düzenlemeler de yer aldı. Ayrıca yasa ile sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış oldu. Bu artışla birlikte başlangıçta Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanları artık sözleşmeli olacak. Kadro sayısının süreçte artışıyla,  bütün yan dal uzmanları sözleşmeli olabilme imkânına kavuşacaklar. Tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz. Yan dal uzmanlığının yüksek oranda tercih edildiğini hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

"GAZZELİ HASTALARIN HER TÜRLÜ İHTİYACI KARŞILANIYOR"

Bakan Koca, Gazze’den getirilen yaralılar hakkında da bilgi verdi. Koca, “Hastaların her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Yeni hastalarda muhtemelen haftaya gelecek. Gelecek hastalar özellikle çocuk ağırlıklı olsun istiyoruz. En az 70 hasta getirmeyi planlıyoruz. Sahra hastanesiyle ilgili olarak ise Refah Kapısı’na yakın bölgede bizim belirlediğimiz bir alan vardı ve mutabık kalınmıştı. 3-4 hafta kadar önce o bölgeye yoğun çadır kuruluşu oldu. Oraya bir yerleşim söz konusu. Alternatif yerlere bakıyoruz. Güvenli bir yer olması için gayret ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...