Erdoğan: Togo'nun FETÖ ile mücadelede verdiği destek takdire şayan

Düzenleyen:
Erdoğan: Togo'nun FETÖ ile mücadelede verdiği destek takdire şayan

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Togo'nun FETÖ ile mücadelemiz bağlamında verdiği destek takdire şayandır. FETÖ ile mücadeledeki kararlılıklarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe ile ortak basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

 

Türkiye, Togo'nun ihtilafların çözümü konusunda ilerlettiği çalışmaları ilgiyle izlemektedir. Yıl sonuna kadar inşallah Togo'da Ankara büyükelçiliğini açacaktır. Togo'daki FETÖ okulunun kapatılmasında ülkemize destek olmuştur.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamındaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Togo, Burkina Faso ve Liberya'ya hem Türkiye hem de Türk Konseyi olarak önümüzdeki dönemde aşı bağışında bulunacağız.

28 AFRİKA ÜLKESİNE 38 ZİYARET

Afrika'a ziyaretlerimiz o kadar yoğun oldu ki 28 Arfika ülkesine 38 ziyaret gerçekleştirdim. Buradan da Nijerya'ya geçeceğiz. Afrika ziyaretlerimiz devam edecek.

HER ZAMAN TOGO'NUN YANINDA YER ALACAĞIZ

FETÖ belasından dost ülkelerin de temizlenmesini istiyoruz, inşallah bunu başaracağız. Siyasi, askeri, ekonomik, güvenlik bütün bu alanlara yönelik Togo çok stratejik bir noktada yeri olan bir ülke. Savunma sanayinde beraber atabileceğimiz adımlar var. Tarımda beraber atabileceğimiz adımlar var. Özellikle bizim terörün bu bölgeye sızmaması için askeri güvenlik iş birliği adımlarını da atabiliriz. Her zaman biz Togo'nun yanında yer almaya devam edeceğiz.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...