PKK’nın elebaşı Duran Kalkan’dan Avrupa itirafı

Düzenleyen:
PKK’nın elebaşı Duran Kalkan’dan Avrupa itirafı

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın elebaşı Duran Kalkan, Avrupa'nın PKK'yı Türkiye ile sürekli çatışmaya ittiğini iddia etti. PKK'lı Kalkan'ın açıklamaları Avrupa'nın terör örgütlerine açıktan desteğini gözler önüne serdi.

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Duran Kalkan'dan itiraf geldi.

"BİZE SAVAŞI SÜRDÜRÜN DEDİLER"
PKK'nın ateşkes ilan etmek için Avrupa’da yasal açıklama zemini bulamadığını belirten Kalkan, "Bize ateşkes ilan etmeyecek, savaşı sürdüreceksiniz diye bize defalarca dayatmalarda bulunuldu" dedi.

"DEFALARCA DAYATMALARDA BULUNULDU"
Kalkan, Rüdaw'a yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ateşkes ilan etmeyecek, savaşı sürdüreceksiniz diye bize defalarca dayatmalarda bulunuldu. Bu dayatma açık oldu-gizli oldu, sözle oldu-fiiliyatla oldu ama bize dayatılan çatışmaydı, çözümsüzlüktü. Biz hiçbir devletten bir çözüm dayatması, çözüm programı, çözüm projesi görmedik. Tam tersine bizimle ilişki kurdular, düşüncemizi, siyasetimizi, niyetimizi öğrendiler; eğer niyetimiz çözümden yanaysa, ateşkesten yanaysa onu boşa çıkartmak için saldırılarda bulundular"

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...