Adana’da zihinsel engelli yaşlı adam sırra kadem bastı! 12 gündür hiç iz yok
Adana’da çay ocağından çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 72 yaşındaki Vahit Şentuna’yı arama çalışmaları devam ediyor. Zihinsel engeli olduğu öğrenilen yaşlı adamdan hiçbir iz yok.
Adana’nın İmamoğlu ilçesindeki Saygeçit Mahallesi’nde yaşayan 72 yaşındaki evli ve 1 çocuk babası zihinsel engelli Vahit Şentuna, 6 Aralık’tan bu yana kayıp olarak aranıyor.
HİÇBİR İZ YOK
Vahit Şentuna’yı arama çalışmaları devam ederken AFAD, jandarma ve polis ekipleri ilçenin yanı sıra Adana genelinde de arama çalışmaları yaptı. Gelen her ihbarı titizlikle değerlendirilen ekipler, herhangi bir ize rastlamadı.
"HER YERİ ARIYORUZ"
Yaşlı adamın kızı Hatice Şentuna, sosyal medya üzerinden "Babam kimseye zarar vermez, zihinsel engeli var. Gören ya da duyanların yanında kalıp 112’ye haber vermesini istiyoruz. Ekipler ve ben her yeri arıyoruz" sözleriyle yardım istedi.
NE OLMUŞTU?
6 Aralık'ta evinden çıkıp çay ocağına giden yaşlı adamdan haber alamayan yakınları, polise giderek kayıp ihbarında bulundu.
İhbar üzerine harekete geçen jandarma, polis ve AFAD arama kurtarma ekipleri yaşlı adamı bulmak için çalışma başlattı. Yaşlı adamın en son Saygeçit Mezarlığı civarında görüldüğü öğrenildi.
DOLMUŞ DURAĞINDA GÖRÜLDÜ
Güvenlik kamerası görüntülerinde 6 Aralık’ta Vahit Şentuna’nın Saygeçit Mahallesi’ndeki dolmuş durağı çevresinde görüldüğü, bu noktadan sonra ise bir daha kameraya yansımadığı öğrenildi. Görüntülerde, durakta araç geçişinin olmadığı da dikkat çekti.
