Adliye içinde 4 teröristin beklediği ortaya çıktı! Katliam planı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Adliye içinde 4 teröristin beklediği ortaya çıktı! Katliam planı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Polislerin dikkati sayesinde engellenen Adalet Sarayı önündeki terör saldırısında yeni detaylar ortaya çıktı. Duruşma bahanesiyle içeri giren ve hazırda olan 4 ismin kamu görevlilerini rehin almak için beklediği öğrenildi.

İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına 6 Şubat’ta gerçekleşen terör saldırısı soruşturmasının detaylarına ulaşıldı. Savcılığın sevk yazısında, saldırganlar Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’un adliye karşısında bulunan E-5 yan yol üzerindeki İETT durağında otobüsten indikleri ve metrobüs üst geçidini kullanarak adliye yönüne geçtikleri belirtildi. Yayla ve Birkoç’un yakalanmamak için yanlarında taşıdıkları sahte bomba görünümlü düzenek ile hukuksuz talepler içeren manifestolarını okumayı ve terör örgütü DHKP-C’den ceza alan teröristler Ali Osman Köse ve Ercan Kartal’ın serbest bırakılmasını istemeyi amaçladıkları aktarıldı. 

SÖZDE MÜZAKERE HEYETİ

Yazıda, saldırganların üzerlerinden ele geçirilen listede yer alan gazeteci ve milletvekillerinden oluşan 9 kişilik sözde müzakere heyeti aracılığıyla taleplerini kamuoyuyla paylaşarak kabul ettirmeyi amaçladıkları belirtildi. İsteklerini kabul görmemesi hâlinde ise rehin aldıkları kişilere sözde cezalandırma eylemi yapmayı hedefledikleri kaydedildi. 

Yayla ve Birkoç’un, silahla adliyeye girerek yanlarındaki malzemelerle birlikte, örgüt yöneticileri tarafından verilen talimat doğrultusunda, duruşma bahanesiyle içeri giren ve eylem için hazır bekleyen şüpheliler Elif Ersoy, Diyar Ersoy, Necla Birkoç ve Ercan Güneş’in yardımlarıyla kamu görevlilerini rehin almak olduğu anlatıldı. Öldürülen kadın teröristin ablasının davasının görüldüğü duruşma salonunda, örgüte yardım ettikleri belirlenen şüphelilerin de izleyici olarak dağınık düzende oturdukları belirlendi. Yazıda, gizli tanık ifadesi ve etkin pişmanlık beyanında bulunan Kerim Kaya ve Cem Ömür’ün ifadelerine göre şüphelilerin örgütün hiyerarşik yapılanması içerisinde yer aldıkları, örgütün hedef ve amaçları doğrultusunda gerçekleştirilecek eylemlere katıldıkları kaydedildi. Yazıda, şüphelilerin söz konusu eyleminin örgütün “Gözaltına Alındığınızda Ne Yapmalısınız?” kitabında yer alan talimatlara uygun olduğu ve buna göre hareket ettiklerinin değerlendirildiği anlatıldı.

54 KİŞİ TUTUKLANDI

Çağlayan’daki terör saldırısıyla ilgili adliyeye sevk edilen 96 şüpheliden 48’i tutuklanırken, 48’si hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Saldırıyla ilgili provokatif paylaşımlar yapan 5 şüphelinin de tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 54’e yükseldi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...