Türkiye'den Refah katliamına tepki: Lanetliyoruz, İsrail gereken cezayı alacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye'den Refah katliamına tepki: Lanetliyoruz, İsrail gereken cezayı alacak

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Refah'ta 100 bin sivilin bulunduğu Çadır Kampı'na yaptığı saldırı sonrasında Türkiye'den sert tepki geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İnsanlıktan en küçük nasibi olan herkesi bu barbarlığı acilen durdurmaya davet ediyoruz" derken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Lanetliyoruz, İsrail mahkemede gereken cezayı alacak" ifadelerini kullandı.

İsrail Gazze'de 2 milyon sivilin sığındığı Refah'a bugün 8 füze ile saldırı düzenledi. Yaklaşık 100 bin Filistinlinin yaşadığı BM'ye ait çadır kampına yapılan saldırıda, aralarında çocuklarında bulunduğu en az 50 Filistinli şehit oldu, 100'lerce sivilin de yaralandı. Saldırı sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi. 

BARBARLIK ACİLEN DURDURULMALI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail'in Refah’ta sivil halka yönelik saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, "İnsanlıktan en küçük nasibi olan herkesi hukuktan ve haktan yana olmaya ve bu barbarlığı acilen durdurmaya davet ediyoruz" dedi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"İsrail’in Refah’ta sivil halka yönelik hunhar katliamlarını şiddetle kınıyoruz. Bu vahşete sessiz kalanlar işlenen suçlara ortak olarak tarihin kara sayfalarına geçecektir. İnsanlıktan en küçük nasibi olan herkesi hukuktan ve haktan yana olmaya ve bu barbarlığı acilen durdurmaya davet ediyoruz. Tüm imkanlarımızla mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz."

"İSRAİL GEREKEN CEZAYI ALACAK"

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Ömer Çelik "Lanetliyoruz, İsrail gereken cezayı alacak" dedi.
 
Çelik'in açıklaması şu şekilde:
 
"İsrail savaş uçaklarının Gazze’de yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadıkları çadırları bombalayarak ve masum sivilleri diri diri ateşe vererek katletmesini lanetliyoruz. Bu soykırım eylemleri mahkemelerde gereken cezayı alacaktır. Uluslararası toplumun bu soykırım eylemlerine son vermesini engelleyenler bu suça ortaktırlar."
 
 
 
Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...