Antalya’da hasta yakınlarından 2 sağlık çalışanına darp, hakaret, tehdit

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Antalya’da hasta yakınlarından 2 sağlık çalışanına darp, hakaret, tehdit

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Antalya’da 2 sağlık çalışanı hasta yakınları tarafından darbedildi. Hakarete ve tehdide maruz kaldıklarını söyleyen sağlık çalışanları, polikliniğin camının da bu kişilerce kırıldığını öne sürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sağlıkta şiddet son bulmuyor… Bu kez adres Antalya’nın Kepez ilçesi.

Anadolu Ajansı’nın aktardığı habere göre, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sema Yazar Semt Polikliniğinde görevli sağlık çalışanı Serkan M. ile güvenlik görevlisi İsmail Ş, 3 hasta yakını ile aralarında çıkan tartışmada darbedildi.

Hakarete ve tehdide maruz kaldıklarını söyleyen sağlık çalışanları, polikliniğin camının da bu kişilerce kırıldığını öne sürdü.

BEYAZ KOD VERDİ

Poliklinik doktorunun, sağlık çalışanının şiddet görmesi nedeniyle "beyaz kod" verdiği olayla ilgili Serkan M. ile İsmail Ş. darp raporu alıp, hasta yakınlarından şikayetçi oldu.

Polise, tartışmada üzerlerine çakmak ve araç anahtarı da atıldığını iddia eden Serkan M. ayrıca yaşanan arbedede gözlüğünün kırıldığını, mesai arkadaşı İsmail Ş. ile giysilerinin yırtıldığını beyan etti.

İŞLEM BAŞLATILDI

Olaya karışan şüpheliler hakkında "kasten yaralama, mala zarar verme, tehdit, hakaret" suçlamasıyla işlem başlatıldı.

Antalya’da hasta yakınlarından 2 sağlık çalışanına darp, hakaret, tehdit

SAĞLIKTAKİ ŞİDDET BEYİN GÖÇÜNE NEDEN OLUYOR

Öte yandan sağlıktaki son bulmayan şiddet yetişmiş doktor, hemşire ve teknikerlerin yurt dışına göç etmesine neden oluyor. Can güvenliği kaygısı nedeniyle her yıl yüzlerce sağlık çalışanı, başta Avrupa ülkeleri olmak dünyanın farklı ülkerine yerleşip iş hayatına devam ediyor. 

Eğitim maliyetleri ülkesinde karşılanan ancak alanında uzman haline geldikten sonra yurt dışına giden bir sağlık çalışanın ülke ekonomisi için ciddi bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...