Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA Tasarruf Ortağım YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Sarıeroğlu: 'İş sağlığı ve güvenliği milli bir meseledir'
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Bakan Sarıeroğlu: 'İş sağlığı ve güvenliği milli bir meseledir'

Son Güncelleme: 27 Eylül, 2017 - 14:12
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bakan Sarıeroğlu: 'İş sağlığı ve güvenliği milli bir meseledir'
Fotoğraf Başlığı Bakan Sarieroglu: 'Is sagligi ve güvenligi milli bir meseledir'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: "İş sağlığı ve güvenliği milli bir meseledir. Milli bir mesele olduğu için de topyekun seferberlik içerisinde çalışılması gereken bir alandır. Bu alanda elde edeceğimiz her mesafe ülkemiz, geleceğimiz, iş yerlerimiz ve çalışanlarımız için büyük öneme sahiptir" - "Çocuk işçiliği meselesi bizim temel öncelik alanlarımızdan olacak. Çocuk işçi çalıştırmayla alakalı en ufak bir tavizimiz söz konusu olmayacak. Çocukların yeri iş değil okuldur"

Kaydet
a- | +A

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İş sağlığı ve güvenliği milli bir meseledir. Milli bir mesele olduğu için de topyekun seferberlik içerisinde çalışılması gereken bir alandır. Bu alanda elde edeceğimiz her mesafe ülkemiz, geleceğimiz, iş yerlerimiz ve çalışanlarımız için büyük öneme sahiptir." dedi.

Sarıeroğlu, tekstil, deri, mobilya, gıda ürünleri ve içecek imalatı ile kimya ürünleri imalatı sektörlerindeki iş yerleri için uygulanan "İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi"nin bir oteldeki kapanış konferansına katıldı.

Bakanlığından önceki dönemde de iş sağlığı ve güvenliği konusuyla yakından ilgili olduğu belirten Sarıeroğlu, bu konunun insan odaklı çalışmalar yürüten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının da en çok önem verdiği ve en titiz çalışmaları yaptığı başlıklar arasında yer aldığını söyledi.

İş kazaları ve meslek hastalıklarının neden olduğu kayıpların, gelişmekte olan ülkelerin kalkınma hamleleri önünde önemli bir engel olmaya devam ettiğine dikkat çeken Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"İş sağlığı ve güvenliği konusunun, sadece iş yeri ve çalışanları değil toplumun genelini ilgilendiren bir öncelik olduğunu hepimizin çok iyi içselleştirmesi gerekiyor. Bu yüzden iş sağlığı ve güvenliği milli bir meseledir. Milli bir mesele olduğu için de topyekun seferberlik içerisinde çalışılması gereken bir alandır. Bu alanda elde edeceğimiz her mesafe ülkemiz, geleceğimiz, iş yerlerimiz ve çalışanlarımız için büyük öneme sahiptir."

'GÜVENİLİRLİK AÇISINDAN ŞÜPHE YOK'

Bakan Sarieroğlu, kendisinden önce konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın, iş kazaları ve meslek hastalıklarıyla ilgili istatistiklere ulaşılamadığı yönündeki eleştirisine de cevap vererek, "Bu eleştirinin haksız olduğunu ifade etmek istiyorum. İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili çalışmalarda, iş göremezlik ödenekleri ve maluliyetler bağlamında SGK tarafından bu istatistikler tutuluyor. Bu istatistiklerin güvenilirliği anlamında ufak bir kuşku ve boş bir nokta söz konusu değil. Bir sene geriden gelse de Bakanlık olarak istatistik anlamında herhangi bir sıkıntı olmadığını, Türkiye'nin geleceğine dair bütün politikaları istatistiksel verilerle ortaya koyduğumuzu belirtmek istiyorum." ifadesini kullandı.
Sarıeroğlu, iş kazası ve meslek hastalıklarının Türkiye'ye özgü bir durum olmadığını belirterek, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) kaynaklarına göre dünyada her yıl işle ilgili kaza ve hastalıklarla 3,2 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiğini, 160 milyon yeni meslek hastalığı vakasının görüldüğünü ve 300 milyon ölümcül olmayan iş kazasının yaşandığını aktardı.

'ORTAK AKLI ORTAYA KOYDUĞUMUZ PLATFORMLAR MEVCUT'

Hükümetlerinin her alanda olduğu gibi iş sağlığı ve güvenliği konusunda da reform niteliğinde çalışmaları hayata geçirdiğine değinen Sarıeroğlu, 2012'de yayımlanan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile çağdaş ülkeler düzeyinde önemli bir adımın atıldığını bildirdi.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda sadece yasal düzenlemelerin yeterli olmadığını aktaran Sarıeroğlu, yasal düzenlemelerin uygulanıp uygulanmadığının takibinin de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yanında ilgili tarafların katkısıyla yapılması gerektiğini vurguladı.

Bakanlık olarak iş kazası ve meslek hastalıklarının yaşanmaması için büyük çaba gösterdiklerine dikkati çeken Sarıeroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hedefimiz ülke çapında tüm iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarının eksiksiz sağlanmasını teminat altına almak. Bunu işçi, işveren örgütleri ve diğer paydaşlarımızla yapabiliriz. Bu çalışma kültürünü, ancak sosyal taraflarla iş birliği yaparak gelecek açısından kurumsal hale getirebiliriz. Bakanlık ve sosyal paydaşlar olarak iş sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere çalışma hayatının birçok konusuyla ilgili ortak aklı ortaya koyduğumuz mekanizma ve platformlar mevcut. Bugüne kadar sosyal diyalog anlamında iyi örneklerin çıktığı bu platformalarımızda önümüzdeki dönemde iş sağlığı ve güvenliği konusunda da iyi uygulamaları hayata geçireceğimize inanıyorum."

"Çalışanlarımız aralıkta da aynı ücreti alacak" 'ARALIKTA DA AYNI ÜCRET ALINACAK'

Bakan Sarıeroğlu, "Çocuk işçiliği meselesi bizim temel öncelikli alanlarımızdan olacak. Çocuk işçi çalıştırmayla alakalı en ufak bir tavizimiz söz konusu olmayacak. Çocukların yeri iş değil, okuldur." diyerek, Türkiye'nin çocuk işçiliğiyle mücadelede önemli adımlar attığını ve geçmişte bu konuda yapılan çalışmaların dünyada örnek gösterildiğini aktardı.
Başbakan Binali Yıldırım'ın asgari ücretin vergi diliminden kaynaklanan kesintilerden etkilenmemesi yönündeki açıklamalarını da anımsatan Sarıeroğlu, "Meclis açıldığında yapacağımız yasal düzenlemeyle asgari ücretle çalışan kardeşlerimizin yaşadıkları kayıpları telafi edeceğiz. Hiç kimse asgari ücretin altında bir maaş almayacak. Ocak ayında belirlenen asgari ücret neyse çalışanlarımız aralık ayında da aynı ücreti alacak." ifadesini kullandı.

Konuşmasında, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil'in, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) fişleme yaptığı yönündeki iddialarına tepki gösteren Sarıeroğlu, şunları kaydetti:
"SGK olarak işimizi yapıyoruz. Bir kodlama sistemi var. İşçilerin, memurların kodu ayrı. Ölüm başlığıyla çalışma yaşamında ayrılanın kodu ayrı, istifa edenin kodu ayrı. Kanun hükmünde kararnameler de yeni bir şey ülkemiz açısından. Bu kodlama sisteminin yapılmasının sebebi emeklilik, kıdem tazminatı, emekli maaşlarıyla ilgili hesaplamaların sağlıklı yapılması. Bugüne kadar yapılan bir sistem. Kanun hükmünde kararnameyle ihraç da ülkemiz açısında yeni bir durum. Zaten ihraç edilenler tüm kamuoyuyla paylaşılıyor. Yani bir fişleme veya ayrı bir şey yapmayla alakalı bir durumun olmasını gerektiren bir şey yok ortada. Özel bir durum yok."

Programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Faik Yavuz, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TİSK Başkanı Kudret Önen, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ve ilgililer katıldı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 27 Eylül, 2017 - 14:12
Haberle İlgili Daha Fazlası
Genel İnternet Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Genç yaşta vefat eden Ece İrtem’e veda… Babası tabutu omzunda taşıdı
    Genç yaşta vefat eden Ece İrtem’e veda… Babası tab...
    Kaydet
  • 2
    Umut Bulut davasında yeni gelişme: Kulübün ödeyeceği parada büyük düşüş
    Umut Bulut davası: Kulübün ödeyeceği para açıkland...
    Kaydet
  • 3
    Okulların kapanmasına sayılı günler kala mezuniyet çılgınlığı zirve yaptı: Cübbeli görgüsüzlük!
    Cübbeli görgüsüzlük!
    Kaydet
  • 4
    Akaryakıtta bayram havası! Peş peşe 4. indirim geldi
    Akaryakıtta bayram havası! Peş peşe 4. indirim gel...
    Kaydet
  • 5
    Gözler açıklanacak enflasyonda: Meclis temmuzda emekli maaşı mesaisi yapacak
    Meclis temmuzda emekli maaşı mesaisi yapacak
    Kaydet
YAZARLAR
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Siz hâlâ anlamadınız mı?
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Diplomanın iflası
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Hakan Fidan’ın Moskova temaslarına dair notlar
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay İstikbalin anahtarı: Turan Koridoru
    Kaydet
  • Salih Uyan
    Salih Uyan Geleneksel LGS tartışmaları
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Yeni bankaya izin çıktı!
    Yeni bankaya izin çıktı!
    Kaydet
  • Dervişin hâlleri 'Yol'da görünüyor
    Dervişin hâlleri 'Yol'da görünüyor
    Kaydet
  • Doğadan toplanması yasak! Kilosu 13 bin liradan alıcısı var
    Doğadan toplanması yasak! Kilosu 13 bin liradan alıcısı var
    Kaydet
  • Şanlıurfa termometreler 45 dereceyi gösterdi
    Şanlıurfa termometreler 45 dereceyi gösterdi
    Kaydet
  • Beşiktaş'tan UEFA açıklaması! Kısıtlamalar sona erdi
    Beşiktaş'tan UEFA açıklaması! Kısıtlamalar sona erdi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Ürünlerini yere döküp zabıtayı suçladı! İzmir'deki bıçaklı ve kasalı saldırgan yakalandı
Ürünlerini yere döküp zabıtayı suçladı! İzmir'deki bıçaklı ve kasalı saldırgan yakalandı
Kaydet
İstanbul'daki suç örgütlerine operasyon! Polat cinayeti ve Otokoç saldırısında kullanılan silahlar ele geçirildi
İstanbul'daki suç örgütü operasyonlarında 123 şüpheli tutuklandı
Kaydet
Hedef alınan kurbana göre özel tarife! Kraliyet ailesi mensupları Bosna katliamında yıllarca o noktaya para ödemiş!
Hedef alınan kurbana göre özel tarife! Kraliyet ailesi mensupları Bosna katliamında yıllarca o noktaya para ödemiş!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2026 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası