Bakan Uraloğlu'ndan Gaziantep’e yüksek hızlı tren müjdesi: Tarih belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Uraloğlu'ndan Gaziantep’e yüksek hızlı tren müjdesi: Tarih belli oldu

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep’te yüksek hızlı tren müjdesini duyurdu. Uralıoğlu “Havaalanı var, otoyol var, bölünmüş yollar var, ne kaldı Gaziantep'e? Yüksek hızlı tren. İnşallah 2028 yılına gitmeden getireceğiz." dedi.

Bakan Uraloğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesince çiftçilere yönelik düzenlenen mazot dağıtımı ve sertifikalı Türközü tohumu dağıtım törenine katıldı. Şimşek ve Uraloğlu, 38 bin 415 çiftçiye, 4 milyon 387 bin 525 litre mazot ve sertifikalı tohumun dağıtımını yaptı. Daha sonra Bakanlar Şimşek ve Uraloğlu, Şahinbey Belediyesince yapılan "Şahinbey 100. Yıl Tünelleri Işık Görme" törenine katıldı.

Bakan Uraloğulu, buradaki konuşmasında, tünel ve yolların kendi Bakanlığının uzmanlık alanı olduğunu ancak Şahinbey Belediyesinin de kaliteli güzel bir iş ortaya çıkardığını söyledi.

Gaziantep'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Uraloğlu, ülke genelinde birçok ulaşım projesini hayata geçirdiklerini aktardı.
Uraloğlu, Türkiye'ye ne lazımsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yapmaya gayret ettiklerini ifade ederek, Gaziantep'e gerekli olan çalışmaları da kent yöneticileriyle tespit ettiklerini vurguladı.

Bakan Uraloğlu'ndan Gaziantep’e yüksek hızlı tren müjdesi: Tarih belli oldu

“2028 YILINA GİTMEDEN YÜKSEK HIZLI TRENİ GETİRECEĞİZ”

Gaziantep'in yakalamış olduğu güzel ivmeyi hızlandırmaya gayret ettiklerini aktaran Uraloğlu, şu değerlendirmede bulundu:
"Biz Gaziantep'i her yere bölünmüş yollarla, otoyollarla bağladık. Bağlamaya da devam ediyoruz. Biz büyükşehrimizle beraber gazi rayı hayata geçirdik. Orada yüz binleri taşıyoruz. Yani havaalanı var, otoyol var, bölünmüş yollar var, ne kaldı Gaziantep'e? Yüksek hızlı tren... Şimdi Gaziantep'i yüksek hızlı trenle tanıştırıyoruz. Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep yüksek hızlı tren çalışmalarına başladık. Orada da son sürat gidiyoruz. İnşallah 2028 yılına gitmeden Gaziantep'e yüksek hızlı treni getireceğiz."

Amanos Tünelleri'ni de yaparak Gaziantep'e katkı sağlamak istediklerine işaret eden Uraloğlu, projenin ihale sürecini başladığını ve yıl sonuna kadar ihalesini yapmak istediklerini kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...