Bolu Dağı Tüneli ve TEM Otoyolu ulaşıma kapatıldı: Bakan Uraloğlu bölgede

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bolu Dağı Tüneli ve TEM Otoyolu ulaşıma kapatıldı: Bakan Uraloğlu bölgede

GÜNDEM Haberleri

Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikameti yönü Bolu’da etkisini artıran sağanak nedeniyle polis ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. Bolu Dağı Tüneli'nden sonra TEM Otoyolu'nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara - İstanbul yönü trafiğe kapandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu aşırı yağışlar sonrası oluşan heyelan ve sel nedeniyle Bolu‘ya gitti.

Bolu’da dün gece saatlerinde başlayan ve gün boyunca devam eden sağanak Bolu Dağı Tüneli’nin içinde su birikintisine neden oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu aşırı yağışlar sonrası oluşan heyelan ve sel nedeniyle Bolu‘ya gitti.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Bolu’da etkisini artıran sağanak nedeniyle Bolu Dağı Tüneli’nin içinde oluşan su birikintisi nedeniyle polis ekipleri tarafından İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı. Sürücüler Abant gişelerinden D-100 karayoluna yönlendiriliyor.

Bolu Dağı Tüneli ve TEM Otoyolu ulaşıma kapatıldı: Bakan Uraloğlu bölgede

Bolu’da dün gece saatlerinde başlayan ve gün boyunca devam eden sağanak sebebiyle şehrin birçok noktasında su birikintileri oluştu. Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarından biri olan TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde de su birikintileri sürücüleri olumsuz yönde etkiledi.

Bolu Dağı Tüneli ve TEM Otoyolu ulaşıma kapatıldı: Bakan Uraloğlu bölgede

Yağış nedeniyle Bolu Dağı Tüneli’nin girişinde İstanbul istikametinde sağ şeritte su birikintisi oluştu.

Oluşan birikinti nedeniyle karayolları ve trafik polisi ekipleri önlem amaçlı sağ şeridi kapattı. Karayolları ekiplerinin tahliye çalışmaları sürerken bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Otoyolun Bolu geçişinde etkisini sürdüren sağanak yağış sebebiyle ise sürücüler yavaş ilerledi.

Bolu Dağı Tüneli ve TEM Otoyolu ulaşıma kapatıldı: Bakan Uraloğlu bölgede

Sağanak yağışın etkili olduğu bölgede kısa süre sonra polis ekipleri tarafından Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri tarafından sürücüler Abant gişelerinden D-100 karayoluna yönlendiriliyor.

BAKAN URALOĞLU BÖLGEDE

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Otoyolu İstanbul istikameti tünel çıkışında heyelan meydana gelen bölgede incelemede bulundu. Daha sonra Bolu Dağı Tüneli Kontrol Merkezi'nde gazetecilere açıklama yapan Uraloğlu, mevsim normallerinin çok üzerinde yağışların yaşandığını belirtti.

Meteoroloji ve AFAD'ın uyarısıyla koordinasyon halinde ekiplerin sahada konuşlandırıldığını anlatan Uraloğlu, "Tabii belli bölgelerde aksamalar yaşandı. Özellikle Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki Zonguldak, Bartın, Karabük'ün belli bağlantılarında sıkıntılar oldu. Şu ana kadar bu illerde kapalı 14 noktayı açmış olduk. Halen Ankara-İstanbul Otoyolu başta olmak üzere Karayolları sorumluluğundaki geri kalan 7 noktada kesintiler var. Yağış devam ediyor. Bazı noktaları açıyoruz, tekrar kapanabiliyorlar. Bu anlamda bütün arkadaşlarımızla beraber görevimizin başındayız" diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, gün içerisinde Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli bölgesine yakın alanda yaşanan ilk heyelanla trafiğin yavaşladığını, akşam saatlerindeki diğer heyelanla yolun trafiğe kapandığını anımsatarak D-100'e yönlendirilen trafiğin yoğunluğa sebep olduğunu anlattı.

"GÜN İÇERİSİNDE AÇMA GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ"

Bakan Uraloğlu, ekiplerle inceledikleri heyelan alanında yağış ve akışın devam etmesi nedeniyle can güvenliğini tehdit eden durumun söz konusu olduğuna işaret ederek "Takip ediyoruz, ekipleri hazırladık. Günün ağarmasıyla, ilk ışıkların başlamasıyla çalışmalarımızı yürütmüş olacağız. Otoyolu gün içerisinde açma gayreti içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı. (Kaynak: Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı)

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...