'Bu işte bir terslik var' dedirten haber! Yağmur sonrası barajlarda su oranı azaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
'Bu işte bir terslik var' dedirten haber! Yağmur sonrası barajlarda su oranı azaldı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberleri: İstanbul’da dün akşam meydana gelen gök gürültülü sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kentin birçok noktasında ise sel ve taşkınlar meydana geldi. Baraj doluluk oranları kritik seviyenin altına indi. İSKİ'nin paylaştığı verilere göre; İstanbul'da dün akşam yağan yağmur sonrası baraj doluluk oranı %18.07'den %18.03'e düştü. 

İstanbul baraj doluluk oranları bir süredir yüzde 20'nin altında seyrediyor. Yağışların beklenenden az olmasıyla beraber susuzluk tehlikesi için alarm verildi. Yurt genelinde hava sıcakları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü 3 ay boyunca bunun süreceğini açıkladı.

YAĞMUR BARAJLARA YARAMADI

İstanbul'da sağanağa rağmen barajların doluluk oranı hızla geriledi. İSKİ tarafından yapılan açıklamada doluluk oranının, %18.07'den %18.03'e düştüğü görüldü. Yağışlardan sonra İSKİ verilerine göre 18.07 olan İstanbul baraj doluluk oranının yükselmesi beklenirken aksi durum yaşandı. Yetkililer, vatandaşların su kullanımında duyarlı olması çağrısını yineledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...