İstanbul Adayı Murat Kurum'dan TGRT Haber'de önemli açıklamalar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, TGRT Haber'de soruları cevapladı. Kurum, son anket sonuçlarını paylaştı, beklenen 'Büyük İstanbul Depremi' hakkında konuştu, vaatlerini bir kez daha yineledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'engellediler' sözüne de cevap veren Kurum, "Şu an ben onun korkulu rüyası oldum. Nerede bir Murat duysa Murat Kurum zannediyor. Murat Kurum ismini daha çok duyacak, daha çok karşısına çıkacak." ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, TGRT Haber, TGRT EU, TGRT FM ortak canlı yayınına katıldı. Gülden Kalecik Demirtaş'ın moderatörlüğünü yaptığı 'Gündem Özel' programında, Murat Kurum'a soruları Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dr. İsmail Kapan, Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç ve Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük sordu.

İşte Murat Kurum'un açıklamalarından satırbaşları:

🔴SON ANKET SONUCUNU CANLI YAYINDA AÇIKLADI

➖(Son anket çalışmaları...) "Ben bir TV programında da ifade ettim. Sahadaki heyecan her geçen gün artıyor. Bir coşku seline dönüştü. Artık şu 17 gün gelse de İstanbul yeniden hizmete kavuşsa, bu liyakatsiz yönetimin elinden İstanbul kurtulsa... İnsanlar artık bir an önce 'bitsin' der ya, İstanbullular da böyle. Çok güzel gidiyor. Yani anketleri tabi daha önce biliyorsunuz 8-10 puan önde olduklarını söylemişlerdi. Yine o tür anketleri piyasaya sürüyorlar. Algı çalışmalarını devam ettirmek için... Asıl anket sahadır. Sahanın sevgisi, coşkusu... 31 Mart akşamı biz kazanacağız. Anketler de bunu söylüyor. Büyük bir coşkuyla hep birlikte Saraçhane'ye yürüyeceğiz. Şu an anketlerde de 1,5-2 puan öndeyiz. Bazı araştırmacılar bunun daha da artacağını söylüyor. Muhalefet bunu gördükçe de ne yapacağını şaşırmış durumda. Sürekli bizleri ağızlarına doluyorlar. 70 gündür sahalardayız, bize hiç İstanbul'u sormadılar, 5 yıldır da böyle. İnsanlar da yoruldu artık. 

Böyle büyük bir metropolde hizmet edilmemesi bu şehir adına çok üzücü bir durum. Biz bu 5 yılın kaybını ortadan kaldıracağız hem de vaatettiğimiz projeleri hayata geçireceğiz. Bakanlık dönemimde ne söz verdiysem o sözü tuttum. Bu sözün tutulacağını milletimiz biliyor. Milletimiz bana 5-6 ay sonra vaadimi sorduğunda 'ben hatırlayamıyorum' diyemem. Böyle bir anlayışım yok hiçbir zaman da olmadı. Bu anlayışı milletimizin iyi görmesi lazım. Ne vaat edildi ne gerçekleşti, bunu iyi görmek lazım.

CANLI — İstanbul Adayı Murat Kurum TGRT Haber'de - 1. Resim

🔴BEKLENEN İSTANBUL DEPREMİ

➖Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dr. İsmail Kapan: İstanbul depremi ile ilgili bugün durum nedir, yarın ne olabilir, dün yapılması gerekenler neydi?

Murat Kurum: İstanbul'da bir deprem gerçeği olduğunu bilim insanları dile getiriyor. Asrın felaketiyle 133 bin canımızı toprağa verdiğimizi hepimiz çok iyi biliyoruz. Depreme tedbir almak zorundayız. Buna göre yaşamak ve tedbir almak zorundayız. Aslında CHP'li İBB yönetiminin danışman hocaları da bunu söylüyor. Çalıştaydan öteye gidip buna baksalar onlar da bu gerçeği görürler. Çalıştaydan öteye geçilemedi bu süreçte maalesef. Konutlarımızı, sanayi tesislerimizi, okullarımızı, hastanemizi dönüştürmemiz gerekiyor. Yarın İstanbul'da deprem olduğunda hazırlıklı olmamız gerekiyor.

Mevcut CHP'li yönetim kendi ikbali adına her adımı atmış ama depremle ilgili hiçbir adım atmamış. 115 bin konut vaadi verip o vaat ile ilgili 5489 konutu dönüştürmüş durumda. Yüzde 5 bile vaadini gerçekleştirememiş durumda.

Biz diyoruz ki 964 mahalleye mahalle bahçesi yapalım. Burada spor salonları olsun, kıraathanelerde, kütüphanelerde gençlerimiz, kadınlarımız vakit geçirsin ama aynı zamanda burası toplanma alanı vazifesi görsün. Helikopterin inebileceği bir hizmeti versin istiyoruz. Çok yönlü bakıyoruz. Kuracağımız akademi ile birlikte vatandaşımıza bu bilinci vereceğiz. Ben her afete gittim, o tecrübeyi buraya aktarmak istiyorum.

En son asrın felaketinde 150 bin sağlık çalışanımız ile omuz omuza çalıştık. Ve orada öyle durumlarla karşılaşıyorsunuz ki sağlık çalışanı kendi yakınını, iş arkadaşını kaybetmiş, yine de enkazın başında. İşte bu hasta bakım merkezleri, hasta yakınlarını misafir edecek ama deprem esnasında da bu tesisler sağlık çalışanlarının kullanacağı alanlar olacak. Bu afete hazırlık noktasında 6 ay-1 yıl içinde bu altyapıyı İstanbul'a kurmak, bu bir önceliğimiz. Depremle yapacağımız çalışmanın bir boyutu bu.

Kalıcı çözümler getirmeliyiz. İstanbul'da sanayiyi güçlendirmek durumundayız, üretim devam etsin, enerji verilmeye devam etsin. Ulaşım yollarının güçlendirilmesi noktasında alt yapıyı sağlamak zorundayız. Orada metrobüs güzergahını afette acil ulaşım yolu olarak kullanacak altyapıyı sağlayacağız.

Algıyla bu işleri yönetemezsiniz. 'Unuttum' diyerek 'hatırlamıyorum' diyerek olmaz! Bunu hepimiz çok çok iyi biliyoruz. Vatandaşımızla el ele vereceğiz, dönüşümü yapacağız.

CANLI — İstanbul Adayı Murat Kurum TGRT Haber'de - 2. Resim 🔴İSTANBUL'DA 650 BİN KONUTU NASIL YAPACAK?

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük: 'Muhalefetin nasıl dönüştürecekler' diye eleştiriyor... Finansmanı nasıl bulacaksınız?

Murat Kurum: İzmir'de CHP'li yönetim tarafından yıllardır yönetiliyor. O zaman da '1 yılda burayı yapamazsınız' dediler. Bayraklı'da zemin yumuşaktı, zemin iyileştirmesi yaptık. Bugün gidin bakın Bayraklı'da herkes huzur içinde oturuyor. İzmirli kardeşlerimiz memnun. İstenirse yapılıyor. Kimse onları engellemedi, 'yapacağız' dediler yapmadılar. Erzincan-Malatya depreminde de bunu söylemiştik, o zaman da 'yapamazsınız' dediler. Biz gittik Elazığ'da Abdullah Paşa'da Rüstem Paşa'da, Sivrice'de konutlarımız bitti. Bunlar yapılmış mı yapılmış! Hem de yatay mimari. Malatya'da, söz verdik yaptık. Yapılabiliyor mu? Yapılabiliyor. Kastamonu Bozkurt'ta, Abana'da, Cide'de verdiğimiz vaatlerin gerçekleştiğini görürsünüz.

Elazığ, Malatya, Giresun, Bozkurt, İzmir depreminde 46 bin konutu bitirdik teslim ettik. 365 bin sosyal konutu 81 ilde yaptık. 5 yılda yaptık. İstanbul'da şu dönemde 173 bin kentsel dönüşüm konutunu İstanbul'da Tuzla'dan Silivri'ye kadar projelerimizi görürsünüz.

İstenirse kaynak bulunur. 11 ilde asrın felaketi olduğunda hızlı şekilde burada da yapacağız dedik, 'yapamazsınız' dediler. Biz 3 ayda 180 bin konutu, gece gündüz çalışarak, 11 ile giderek, vatandaşlarımızla el ele vererek yaptık. Onlar 'yapamazsınız' dediler, biz temel attık, onlar 'bu işi bitiremezsiniz' dediler, biz ilk tünellerimizi döktük. Onlar 'bu kaynağı bulamazsınız' dediler, biz 1 ay önce konutlarımızın teslimini mutluluk içinde yaptık. Onların bakış açıları aynı; bulamazsınız-yapamazsınız. Milletimiz şunu çok iyi biliyor; Murat Kurum söylerse, bunu yapar. Bunlar istedikleri işlere kaynak bulmayı biliyor. Reklam bütçesine deprem bütçesinin 2 katını harcamayı biliyorlar! Tabelalara boy boy reklam vermeyi biliyorlar. Oralara gidip 350 milyon TL israf etmeyi biliyorlar, 2 günlük konsere 550 milyon TL harcamayı çok iyi biliyorlar! CHP kongresini dizayn etmek için kaynağı da buluyorlar! İBB meclisinde deprem görüşülürken zoom toplantıları üzerinden gidip CHP'nin kongresini dizayn etmeyi çok iyi biliyorlar.

58 milyar dolar... İBB bütçesi her yıl 7 milyar dolar bütçesi var. 5 yılda 35 milyar dolar eder. Bunun yüzde 70-80'ini yatırıma ayırsanız bir kısmını oradan çıkarırsınız, öz gelirini artırarak yapabilirsiniz. İSPARK, BELTUR, İSKİ neden zarar eder? İSKİ yatırım yapmayı bırakın elektrik parasını ödeyemez hale gelmiş! Bugün İBB, SSK primini ödeyemiyor! Böyle acze düşmüş bir belediyeden bahsediyoruz. Nisan'dan sonra belediyeyi çevirecek kaynakları yok. Buraların paralarını seçim kampanyalarında harcıyorlar. İBB kaynaklarını kullanıp seçim kampanyalarını yapıyorlar. Merak etmesinler, nasıl yapılacağını da hep söylüyorum; Gel yanıma ben sana öğreteyim! Bunları yaptım, yine yaparım. İstanbul'da bunların nasıl yapılacağını bir bir göreceksin.

Onlar kayağa gittiklerinde biz Elazığ'da sokak sokak depremzede ailelerimizin yanındaydık. Onlar yaz tatiline gittiğinde biz İstanbul selinde vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermek için mücadele ediyorduk. Dertli olmazsanız, İstanbul'un sorunlarıyla ilgili irade koymazsanız çözemezsiniz. Onların ne dediğinin bizim nezdimizde bir karşılığı yok.

🔴İMAMOĞLU'NUN 'ENGELLEDİLER' AÇIKLAMASI

Yahu engellemeyi bırak, ihalesini yapmışız, finansmanını-kredisini bulmuşuz, bu tarihe ne olarak geçecek? Metro inşaatına hafriyat döken başkan, metro ihalelerini iptal eden başkan, temel atmama töreni yapan başkan olarak geçecek. 'İşe başlama töreni' yapıyorlar. Böyle bir isim duydunuz mu? 4 yıldır aklınız neredeydi? Şimdi elleri ayaklarına karıştı. Her yerde 'Murat' ismi duysa şaşırıyor.

Depremle ilgili, iklim değişikliğiyle ilgili proje geliştireceksin... Geleceksin başvuracaksın. İller Bankası'nın yetkisi bile yok ki. Uluslararası fonlar... Hepsi gelen projeleri değerlendiriyor, bu projeler varsa adaletli şekilde dağıtılıyor. Bunu alan CHP'li belediyeler nasıl almış o zaman? Ben de onu soruyorum. İzmir almış, Antalya almış... O belediyeler alıp İstanbul niye almıyor? Sorsanız 'engel'!

Karşımızdaki anlayış o kadar kolay yalan söylüyor ki kendi de inanıyor. Kadir Ağabey (Kadir Topbaş) döneminde atılan metro temellerini bile 'Ben attım' diyen bir başkan karşımızda. Neyi engellemişler? Hazır işleyen sistemi devretmişiz. 'Engelleyen' Ulaştırma Bakanı 14 günde 2 tane hat açtı. 'Engelleyen' devlet bunları neden yapsın? Madem engelliyoruz Çam Sakura Hastanesi'nin yolunu neden yaptı? Biz bu yatırımları yapmayalım var ya şu an İstanbul'daki trafik çilesi kat be kat artar.

Sayın Cumhurbaşkanımız  'Tutamayacağınız vaadi vermeyin' der. 11 ilde hatırlayın depremzede kardeşlerimizi ağza alınmayacak ifadelerle aşağıladılar. 'Bedava vereceğiz' dediler, milletimiz yine hizmetten yala tercihini koydu. O zaman yine anketlerde 'Erdoğan kaybediyor, şöyle oldu, biz kazandık' diyorlardı... Hatırlayın o geceyi... Bunların işi bu! Engellediysek madem bütçede para olması lazım. O zaman bütçe nerede? Borcun artmış, 2.3 milyar dolardan 4 küsür milyar dolara çıkmış. Nerede o zaman bu para? Nereye gitti?

CANLI — İstanbul Adayı Murat Kurum TGRT Haber'de - 2. Resim

🔴İSTANBUL'UN TRAFİK ÇİLESİ: İŞTE KURUM'UN PROJELERİ

➖Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük: İstanbul trafiksiz bir şehir olur mu?

Murat Kurum: Bu izleyerek olmaz, çalışarak olur. 16 milyon bugün İstanbul'da yaşayan vatandaşımız var. 18 milyon turist geliyor. Hem de araç hareketliliği artacak... Geçmişte de bunlar artarak geldi. Nüfus da arttı, araç sayısı da... Tersine göç var. Son 5 yılda İstanbul'un nüfusu düştü. O zaman trafik yoğunluğu düşüyorken şimdi niye artmış? 2019'da 45 dakika olarak verdiğimiz ulaşım süresini 64 dakikaya çıkarmışlar! Niye? Yatırım yapmamışlar. Biz şu anki metro hattını, yüzde 26 metro hattı oranımız... Raylı sistem ağını yüzde 48'e çıkarmak istiyoruz. Amacımız deniz yolunda aynı zamanda İstanbul'un güzelliklerinden istifade edelim, afette de ihtiyaç olursa o yolları kullanabilelim.

CANLI — İstanbul Adayı Murat Kurum TGRT Haber'de - 3. Resim

İlk 5 yılda mevcut metro hattını 650 kilometreye çıkaracağız. Bu metrobüsteki yolcu sayısını azaltacak.

2018'de yanan bozulan metrobüs hatırlıyor musunuz? Maalesef burada sistemi işletmekte liyakatli-becerikli ekiplerle çalışmıyorlar. Özel Halk Otobüslerinin paralarını ödemiyorlar. Hepsini sarıya boyuyorlar, bitti iş! Bakımı yapılıyor mu yapılmıyor mu? Burada araç sahibinin yapacak parası yok, ödemiyorlar! Metrobüslerin bakımlarını bir yandaş şirkete vermişler, yapar mı yapmaz mı belli değil.

Kırklareli belediye başkan adayı 'Ben aday oldum, sonra Eş Genel Başkan beni aradı 'Buradan çekil' dedi. İBB yönetimi aradı, 'Çekil ben sana İstanbul'da görev vereyim' diyor. İstanbul'un yönetim kadrosunu rant olarak görüyorlar. Buraya nasıl atlarım bakış açısıyla burayı yönetemezsiniz. Orada o işi en iyi kim yapar, biz oraya onu koyarız. Ben Çevre Şehircilik Bakanlığı yaptım. Ankara'da bir dayım yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle, gördü, baktı çalışmalarımızı beğendi, getirdi bizi oraya koydu. Biz de elimizden geleni yaptık. Emlak Konut'taki başarımızla geldik. Burayı rant olarak gördüğünüzde o zaman metrobüs de çalışmaz, metro işi de yapamazsınız.

CANLI — İstanbul Adayı Murat Kurum TGRT Haber'de - 4. Resim

İlk etapta 650 km'ye çıkaracağız hatlarımızla çalışacağız. Bu hattı Cevizli'ye kadar yapacağız. Vezneciler'den başlayıp, Mescidiselam'a kadar bu metroyu götüreceğiz. Sabiha Gökçen-Kurtköy bağlantısını yapacağız. Samandra'dan İstanbul Havalimanı'na lojistik hızlı hattımızı yapacağız. Marmaray'ın kapasitesi dolmak üzere. Bu hat İstanbul'un yükünü alacak. Bununla birlikte de aslında ulaşımda hedefimiz ikinci 5 yılda da metroyu uzunluğunu 1004 km'ye çıkarıp ulaşımı çözmek. Ulaşım çilesini tamamen ortadan kaldırmak. 10 yılın sonunda İstanbul'da hiçbir ilçeye metro gitmeyen bir durum kalmayacak. Hepsi yapılacak.

(İmamoğlu) Ne konudan haberi var... Bırakın şu yeni süreçte aday olmayı başarısızlığından dolayı istifa etmesi gerek! Ben bu durumla karşı karşıya kalsam vallahi sokağa çıkamam! Böyle bir durum olur mu ya? İstanbullu bu eziyeti çekecek sonra da 'Ben adayım' diyeceksin, sonra da projelerini hatırlamayacaksın! 

Şu an ben onun korkulu rüyası oldum. Nerede bir Murat duysa Murat Kurum zannediyor. Kendi danışmanının adını söylüyorlar 'Aaa ona mı sormuştunuz' diyor. Tabi telaşlı, ne yapacağını bilmiyor. Murat Kurum ismini daha çok duyacak, daha çok karşısına çıkacak. Kendisi telaşını kameralar önünde de net şekilde yansıtıyor. Çünkü bilgisiz, ilgisiz. Belediyeyle İstanbul'la ilgisi yok.

➖Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç: Deniz ulaşımıyla ilgili projeleriniz var mı?

Murat Kurum: Projelerimiz var. Deniz ulaşımını 2 katına çıkarmak istiyoruz. Vatandaşımız Boğaz'ı her türlü kullanacak. Boğaz'ın karşısına hızlı geçecek iskeleler kuracağız. İstinye'den Beykoz'dan vatandaşımız Yenikapı'ya ulaşabilecek. Avcılar'dan, Yeşilköy'den Bakırköy'den... Deniz ulaşımını her türlü kullanacağız. Zarar da etsek deniz ulaşımını 2 katına çıkaracağız.

Buralarda aktarmalı seferleri ücretsiz hale getireceğiz. Beşiktaş'tan Kabataş'a otobüsle geldiniz, buradan vapura binip Üsküdar'a geçeceksiniz diyelim... Buraları teşvik etmek için bu aktarmalar ücretsiz olacak. İstanbul'un her yerinde hızlı vapurlar olacak.

🔴İSTANBUL'UN TAKSİ SORUNU

İstanbul'da taksi bir çileye dönmüş durumda. İstanbul'un taksisi marka olacak. 6 ay veya 1 yıl içinde bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak istiyoruz. 'Merkezi Taksi Sistemi' kuracağız. Tek bir uygulama içinde her şeyi yapacağız. 'Ödül-ceza' yönetimini hizmete sokacağız. Taksilerimiz hijyenik olacak. Gerekirse eğitim vereceğiz. Taksici esnafının da beklentilerini karşılayacağız. Plaka sayısını artıracağız. Taksi duraklarımız yenilenecek. Layıkıyla o işi yapmayanı trafikten çekeceğiz. Şikayet olursa cezayı keseceğiz. Önüne gelen taksi şoförü olamayacak.

"ASIL ENGELLEYEN ONLAR, ZEYTİNYAĞI GİBİ ÜSTE ÇIKMAYI İYİ BİLİYORLAR"

➖(Naci Görür'ün 7'den büyük depremle karşı karşıya kalırız sözleri...) Bir yönetici verdiği sözleri tutmak zorunda. 2019'da yarı zamanlı belediye başkanlığı yapan zat 100.000 konutu dönüştüreceğim dedi, 5489 konut dönüştürdü. 15.000 sosyal konut yapacağım dedi, sorduklarında 'hatırlamıyorum' dedi. Dönüşümle ilgili her yerde bizi göreceksiniz dedi, şimdi 'hatırlamıyorum' dedi. Metroyla ilgili 'İstanbul'un her yerinde bizi çalışırken göreceksiniz' dedi, sorduklarında, 'hatırlamıyorum' gibi bir cevapla karşılaştık. 30 yıl önce yediği köfteyi hatırlıyor, 5 yıl önce verdiği sözleri hatırlamıyor. İşine gelmediğinde 'ben öyle bir söz vermedim' diyor.

39 ilçede harıl harıl çalışmamız gerekiyor. Bunu yapmayacaksak biz neden bu göreve talibiz? Belediye başkanı olmak sadece makamla oturmakla olmuyor ki... İstanbul'da üretimin devam etmesi lazım, sanayi sitelerini dönüştürmemiz lazım. 650.000 konutu yapacağız, onlar istese de istemese de...

Gidin bakın, 1500 tane dava açmışlar. 'Siyaset üstü' deyip, nerede deprem dönüşümüyle ilgili projemiz varsa onu engellemek için ellerinden geleni artlarına koymadılar! Abdi İpekçi Spor Salonu yapıyoruz, onu da engellediler. 'Park yapacağız' diyoruz, onu da engelliyorlar. Asıl engelleyen onlar. Zeytinyağı gibi üste çıkmayı iyi biliyorlar.

100.000 kiralık konutu neden yapıyoruz? Vatandaşlarımızın kentsel dönüşümde satılmayacak bu kiralık konutlara geçerek uygun kira fiyatlarıyla orada oturmaları için onları şantiyeden alıp... Burada da çok cüzi kira bedelleriyle verip kira fiyatlarını da düşürmek istiyoruz. 100.000 kiralık konut piyasaya çıktığında hem kira fiyatı hem konut fiyatı düşecek.

CANLI — İstanbul Adayı Murat Kurum TGRT Haber'de - 5. Resim

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük: İstanbul'daki sahil alanları... Toplanma alanlarını nasıl öğrenebileceğiz?

Murat Kurum: Bütüncül şekilde bu planı yönetmeliyiz. İlgili kurumlarla uyum içerisinde, kimseyle kavga etmeden...

Hastaneye ulaşım yolunun ayakta kalması lazım. Helikopter pistlerinin sahil kesiminde olası tsunami riskine karşı şehrin içinde inilebilecek yerlerde olması lazım. Biz bu tedbirleri almak zorundayız. 

Biz bu tedbirleri almak zorundayız. Toplanma alanlarını herkes bilecek, en kısa zamanda mahallesindeki toplanma alanına ulaşabilecek.

Böyle bir planlama yapmazsak vahim tablolarla karşılaşırız. Hem bunu hem de deprem dönüşümünü yapacağız. Bu konu bizim için gerçekten Milli Güvenlik meselesi! İstanbul'da Allah göstermesin böyle bir şey olduğunda, vatanımızı bayrağımızı, toprağımızı o gün bir bakarsınız bunu fırsat bilip ellerini ovuştururlar."

"ALGI, POLEMİK, GÜNDEM DEĞİŞTİRME ÇABALARINI GÖRDÜK"

➖Gülden Kalecik Demirtaş: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul kaynaklarını farklı şehirler için kullandığı iddialar var. Ne diyorsunuz bunun için?

Murat Kurum: Ben onu da becerebildiklerini sanmıyorum. İzmir'de depremle ilgili bir konut yaptıklarına şahit olmadım. Ne İzmir'de ne 11 ilde... 5 yıllık süreçte, yarı zamanlı belediye başkanlığı yapan belediye başkanı, 81 ile gidip Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olmak için mitingler-kongreler düzenledi, kongrelere-mitinglere para harcadı, İstanbul'un kaynaklarını harcadı. Depremzede ailelerimiz için herhangi bir yatırım yaptıklarını görmedim. Gidip orada poz verdiler, 'selfie' çektiler, baretlerini taktılar, 'Aaa biz bu işleri yapıyoruz' dediler, döndüler geldiler.

(İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözleri) Bu vakitten sonra ne denir bilmiyorum. Bir devlet adabı olmayan, devlet terbiyesi almamış bir başkandan bahsediyoruz. Hep algı, hep polemik, hep gündem değiştirme çabalarını gördük. 5 yılda bu polemiğin İstanbul'a bir şey kattığını düşünmüyorum.

🔴İSTANBUL'DAKİ 'KENT UZLAŞISI'

➖Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük: Ekrem Bey ile DEM Parti arasında net bir iş birliği var mı?

Murat Kurum: Zaten olduğunu milletimiz görüyor. Burada bir uzlaşma yaptıklarını kendileri de ifade ediyorlar. Nasıl bir uzlaşı yaptığını kimse görmüyor, bilmiyor, anlatmak istemiyorlar. Alenen, şeffaf şekilde ne yaptıysanız... Onu da açıklayamıyorlar. Bir bakıyorsunuz Esenyurt'ta belediye başkan adayı koyuyorlar, belediye meclis üyeliğini, daire başkanlığı-genel müdürlüğü vaatleri veriliyor. DEM Parti daha önce bir aday çıkardı, Başak Demirtaş aday oldu, Kandil'den talimat geldi. Geri çekildi. Başka bir aday çıktı. 'Birkaç ilçede uzlaşı yapacağız' dediler. İstedikleri ittifakı kursunlar, İstanbul'un beklentilerini böyle çözemezler.

➖Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç: Muhalefet Belediye Meclisi'nde çoğunluk sağlarsa seçilmeniz durumunda sizin icraatlerinizi etkilemez mi? 

Murat Kurum: Muhakkak bunu engellemek için çaba sarf edeceklerdir. Cumhur İttifakı olarak hem Meclis'te hem belediyelerde çoğunluğu alacağız, işimize bakacağız.

(İmamoğlu'nun 'emanetçi başkan' yakıştırması) Biz bu şehrin emanetçisi olacağız. Bu şehir Sultan Fatih'in emaneti, Alparslan Türkeş'in, rahmetli Erbakan hocamızın emaneti, şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun, bu ülke 22 yıldır için gece gündüzüne katan Recep Tayyip Erdoğan'ın emanetidir. Biz bu emanete gözümüz gibi sahip çıkacağız. Evet emanetçilik buysa evet biz emanetçiyiz. Biz bu emanete gözümüz gibi bakacağız. İstanbul için, Sultan Fatih'in şehri için, 571 yıllık onurunu-gururunu ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız. Biz bu şehrin emanetçisi olacağız. Onlar kimin emanetçisi onu sormak lazım. Hangi ittifaklarla o emanetçiliği yapıyorlar. Hangi kirli anlaşmalarla kimlerin uzantısı olduğunu milletimiz biliyor. Onların aklı karıştı aklı!

"4-5 SAAT UYUYORUM"

İnsanlarımızın yanında ve kardeşi olacağız. Gece 2-3'lere kadar işlerimiz sürüyor, sabah 9-10 gibi kalkıyoruz. Bu 4-5 saati de verimli uyuduğumuzu düşünmüyorum. Gece 4-5 saat uyuyorum. 

100 BİN GENCE 100 BİN TL SERMAYE

Kadınlarımız üretsin istiyoruz. Ev kadınlarımız bize oy veriyor diye ayrıştırılıyor. Kadınların istihdamı için uğraşacağız. 100 bin kadınımıza ve 100 bin gencimize  100 bin TL sermaye desteği vereceğiz. İSMEK İle yeni atölyeler kuracağız. İstanbul sokaklarına huzuru ve güveni inşaa edeceğiz. Burada yaşamanın güvende olduğu bir İstanbul için çalışacağız. Maviyi ve yeşili koruyacağız. Haliç'i eski haline getireceğiz."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...