Çeşme'de çamlık alanda yangın çıktı! 1 kişi gözaltına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden olan İzmir Çeşme'de orman yangını çıktı. Çamlık alanda başlayan alevler rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken yangın devam ederken 1 kişi gözaltına alındı.

Son günlerde birçok ilimizde orman yangınları yaşandı. Kimi sıcak havalardan kaynaklandı kimi ise vatandaşların sorumsuz davranışlarından... Bir üzücü haber de İzmir Çeşme'den geldi.

İlçenin Karadağ mevkiindeki çamlık alandan gece saatlerinden alevler yükselmeye başladı. Yangını fark eden bölge sakinleri durumu hemen itfaiyeye bildirdi. İhbardan kısa bir süre sonra ekipler sevk edildi. 

EKİPLER ALEVLERLE SAVAŞIYOR

Alevler rüzgarın da etkisiyle hızla yayılırken ekipler de söndürme çalışmalarına başladı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangını kontrol altına alabilmek için 5 arazöz 2 su tankeri 1 dozerle müdahale ediyor. Yangının yerleşim bölgelerine sıçramaması için yoğun çaba sarf ediliyor. 

BİR ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bu arada, yangını çıkardığı şüphesiyle bir kişinin gözaltına alındı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yaptığı açıklamada, yangının henüz kontrol altına alınamadığını belirterek "İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Çeşme Belediyesi ekipleri yangına ortak müdahale ediyor. Şu an için yangın evlere uzak bir bölgede sürüyor. Bölgede rüzgar etkili değil, çalışmalar sürüyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...