Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Türkiye, Yunanistan'a desteğe gidiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Türkiye, Yunanistan'a desteğe gidiyor

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan'da devam eden orman yangınlarıyla mücadele için Türkiye, komşu ülkeye 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri gönderiyor.

Komşuda orman yangınları devam ediyor. Çok sayıda ekibin müdahalesine rağmen yangınlar bir türlü kontrol altına alınamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan için harekete geçti. Türkiye uçaklarla desteğe gidecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Yunanistan’a 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri gönderilecek. Etkili manevra kabiliyetine sahip amfibik uçaklar ile yerli ve milli imkanlarla üretilen yangın söndürme helikopteri orman yangınlarına müdahalede kullanılacak.

UÇAKLAR UÇUŞ EKİBİ İLE BİRLİKTE GİDECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı 2 uçak ve 1 helikopter uçuş ekipleriyle birlikte gönderilecek." denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İlhan Şefik 21 Temmuz 2023 18:45

Komşu komşunun yangın söndürme uçağına muhtaçtır.

Sonraki Haber Yükleniyor...