Yunanistan'da da orman yangınlarının biri bitmeden diğeri başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan'da da orman yangınlarının biri bitmeden diğeri başlıyor

DÜNYA Haberleri

Başkent Atina yakınlarındaki Dervenohoria ve Lutraki bölgelerindeki orman yangınları devam ederken, Rodos Adası'ndan da alevler yükselmeye başladı. Yangına çok sayıda ekip tarafından müdahale ediliyor. İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı, yangınlarla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Avrupa Birliği ise Yunanistan'a 4 yangın söndürme uçağı gönderme kararı aldı.

Dünya son yılların en sıcak yaz mevsimini yaşıyor. Havanın etkisi ile orman yangınları da bir biri ardına başlıyor. Türkiye günlerdir yurdun dört bir yanında çıkan yangınlarla mücadele ederken komşuda da durum faklı olmadı. Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Dervenohoria ve Lutraki bölgelerinde orman yangınları devam ederken, Rodos Adası'nda yeni bir orman yangını çıktığı öğrenildi. 

Yunanistan'da da orman yangınlarının biri bitmeden diğeri başlıyor

YANGINA ÇOK SAYIDA EKİP MÜDAHALE EDİYOR

Yunan medyasındaki haberlere göre, Yunan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vasilis Vathrokoyannis, 66 itfaiye ekibi, 18 araç, 3 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopter ile yangına müdahalede bulunulduğunu aktardı.

Yunanistan'da da orman yangınlarının biri bitmeden diğeri başlıyor

"İTFAİYE EKİPLERİ İNSANLARI EVLERİNDEN ÇIKARMAKTA ZORLANDI"

Varthakoyannis, Atina yakınlarındaki yangınlarla ilgili ise yangınların kısa süre içinde büyüdüğünü belirterek, "İtfaiye Teşkilatı insanları evlerinden çıkarmak için birçok durumda müdahale etmek zorunda kaldı" ifadesini kullandı.

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilyas, yangınlarla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

AVRUPA BİRLİĞİ 4 UÇAK GÖNDERECEK

Öte yandan, Avrupa Birliği'nin (AB), orman yangınlarının devam ettiği Yunanistan'a 4 yangın söndürme uçağı gönderme kararı aldığı bildirilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...