Çocukları online oyun oynayan ailelere tavsiyeler: Kullandıkları dili mutlaka öğrenin

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çocukları online oyun oynayan ailelere tavsiyeler: Kullandıkları dili mutlaka öğrenin

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, ebeveynlere çocuklarını çevrim içi oyunların barındırdığı tehlikelere karşı korumalarını sağlayacak 7 kritik tavsiyede bulundu.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

Çevrim içi oyunlar, çocuklar için birçok güvenlik riski oluşturuyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, bu risklerden çocuklarını koruyabilmeleri için ailelere tavsiyelerde bulundu. “Çevrim içi oyunlarda çocuğunuzun güvenliği için 7 ipucu” başlığı altında şu öneriler sunuldu:

>Çocuklarınızın, oynadığı oyunlarla aktif olarak ilgilenin.

>Kimlerle beraber oynadıklarını, kimlerle tanıştıklarını ve konuştuklarını sorun; konuşurken nasıl bir dil kullandıklarını öğrenin.

>Çocuklarınıza insanların sahte profiller kullanabileceklerini hatırlatın.

> Çocuğunuzun karşılaştığı kötü davranışları ve istismarı nasıl bildireceğini öğrenmesini sağlayın.

> Küçük yaştaki çocuklarınızın tabletinizi veya akıllı telefonunuzu kullanırken ‘uçak modunda’ olmasına dikkat edin. Böylece yanlışlıkla herhangi bir şey satın alma veya tanımadıkları biriyle bağlantı kurma riskini ortadan kaldırmış olursunuz.

> Çocuklarınızın yaşlarına uygun oyunlar oynadığından emin olmak için Avrupa Oyun Bilgi Sistemi ve Eğlence Yazılımı Derecelendirme Kurulu derecelendirmelerine dikkat edin.

> Oyun bağımlılığı riskine karşı çocuğunuzun ekran süresi yönetimini sağlayın.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...